Mobilne aplikacije v poslovnem svetu

S poslovnega vidika je današnji čas prežet s hitrimi spremembami, hudo konkurenco in visoko zahtevnostjo potrošnikov. Linijska proizvodnja, dolgoročno planiranje, trdno ustaljeni procesi, zaposlitev za vse življenje, ena sama odgovornost in podobno niso več poti do uspeha. Danes govorimo o timskem delu, vodstvu, navduševanju, vodoravni komunikaciji, fleksibilnosti, usmerjenosti k potrošnikom oziroma uporabnikom, vseživljenjskem učenju itn. Vse to zajema projektno delo, ki bi moralo biti del temelja vsake uspešne organizacije.

V informacijski tehnologiji za pomoč pri projektnem vodenju že dolgo ne uporabljamo več samo osebnih računalnikov. Ti sicer postajajo vedno bolj osebni, saj so dostopni povsod in kadarkoli, vendar imajo v tem smislu prednost mobilne naprave, ki konvergirajo v smeri osebnih računalnikov in računalniških platform. Pametni telefoni so zaradi izboljšane strojne opreme sposobni večine računalniških funkcionalnosti. Seveda morajo najprej obstajati platforme, ki so sposobne izvajati aplikacije, ki izkoriščajo strojno opremo in druge vidike mobilnih naprav. Ob sistemu za projektno vodenje tako postanejo odličen pripomoček posameznikom v razkropljeni projektni skupini.

Na vodilnih trgih danes najdemo številne platforme, ki tečejo na pametnih mobilnikih in bijejo boj za najboljšo. Med njimi najdemo Google Android in Apple iOS, Windows OS, BlackBerry OS, Palm Pre, Nokia Symbian in Maeemo, med katerimi najbolj izstopata Google in Apple.

Program Intrix CRM in vodenje projektov na iPad-u

Platforma Android popolnoma razširi idejo o splošno namenski uporabi mobilnih naprav v računalniškem svetu in temelji na odprtem jedru Linux, ki omogoča prirejeno virtualno okolje za izvajanje aplikacij. Nudi sistem za nadzor sistemskega sklada, upravljanje naprav, spomina in procesov. Razvojne knjižnice nudijo podporo za vključevanje telefonije, multimedije, grafike, svetovnega spleta in programiranja uporabniškega vmesnika. Podobna platforma je Apple iOS, ki je bila prvotno razvita za uporabo na pametnih mobilnikih Apple iPhone, zdaj pa teče tudi na drugih napravah, kot so iPod Touch, iPad in Apple TV.

Za omenjeni platformi lahko uporabniki najdejo ogromno uporabnih aplikacij v spletnih marketih, kamor jih nameščajo razvijalci. Razlog za poplavo aplikacij za ti platformi tiči v dokumentaciji, odprtosti programske kode ter paketov in orodij, ki olajšajo delo pri razvoju. Aplikacije je tako sicer mogoče razvijati sorazmerno hitro, vendar imajo pomanjkljivost, saj so napisane le za eno platformo in niso prenosljive. Pametni telefoni so opremljeni z različnimi knjižnicami, ki omogočajo brskanje in delo s svetovnim spletom po najnovejših standardih, kjer HTML5 in CSS3 seveda nista izjemi. S takšnimi novodobnimi tehnologijami in dodatnimi knjižnicami lahko razvijalci pripravimo eno verzijo mobilne spletne aplikacije, ki se lahko izvaja na več različnih platformah. Knjižnica, ki omogoča gradnjo uporabniškega vmesnika in razširi funkcionalnosti takšne aplikacije, se imenuje jQuery mobile, ki je trenutno še v fazi testiranja, a veliko obeta.

V podjetju Intera se zavedamo pomembnosti hitrega in preprostega mobilnega dostopa do podatkov v aplikaciji za upravljanje odnosov s strankami in projektno vodenje, zato smo v svoje razvojne cikle že umestili analizo, načrtovanje in druge razvojne aktivnosti mobilnih rešitev Intrix CRM in Intrix Project.

|

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kako učinkovito prodajati?

CRM PRIROČNIK

74% podjetij, ki uporabljajo CRM, poroča o boljših odnosih s strankami. - preverite Markove nasvete za boljše prodajne rezultate z našim e-priročnikom.