Za nami je najbolj HRupen kadrovski dogodek te jeseni – HRup!

Sreda, 27. september 2023 … Ptuj se je prebudil v megleno jutro, a v Tehnološkem Parku Ptuj je že bilo pestro. Potekale so namreč še zadnje uskladitve za najbolj HRupen kadrovski dogodek tega septembra, v organizaciji podjetja Intera in revije HR&M.

Na obrazih obiskovalcev je bilo videti radovednost in veselo pričakovanje dogodka. Po jutranji kavi in klepetu smo pričeli s programom. Najprej sta nas pozdravila soorganizator in povezovalec dogodka Peter Ribarič iz Planet GV ter Peter Ladič iz Intere, kot soorganizator in gostitelj dogodka.

Začetnim pozdravom je sledil jutranji dvig energije z Danielo Kokol. Vsi prisotni smo občutili spremembo v energiji, ki se je v prostoru ustvarila in vztrajala prav do konca dogodka. Prinesla nam je sprostitev, dobro voljo in tudi nekaj smeha. Bili smo pripravljeni na prve govorce.

Prva govorka je bila Saša Boštjančič, ustanoviteljica in direktorica zaposlitvenega portala Optius.com. Skupaj smo šli skozi izzive, ki jih trenutno prinaša trg dela na področju iskanja kadrov in pogledali, kaj lahko na tem področju pričakujemo v prihodnosti.

Saša Boštjančič

Sledila ji je Anja Žibert, ustanoviteljica kadrovske agencije s srcem, Free Spirit Human Capital. Z nami je delila svoj pogled na zaposlovanje. Meni namreč, da kandidatov ne smemo “loviti”, ampak jih moramo privabiti s svojo avtentičnostjo in jasno izraženimi vrednotami, ki jim sledimo. Na tak način bomo namreč privabili kandidate, ki se bodo z nami povezali na energijski ravni.

Anja Žibert na odru

Pred odmorom se nam je pridružil še tretji govorec, Tomaž Stritar, iz podjetja 4MINUTE. Tomaž je z nami delil nasvete, s katerimi lahko vsakodnevno pripomoremo k izboljšanju organizacijske kulture v organizaciji. Spregovoril je tudi o tem, kako zelo pomemben vpliv imajo pri tem vodje organizacij.

Sledil je odmor. Čas za malico, kavo in klepet na čudoviti terasi Tehnološkega parka Ptuj. Večina udeležencev je ta čas izkoristila tudi za vnovčitev srečke na kolesu sreče v HRupnem kotičku.

Druženje na HRup dogodku

Po odmoru smo nadaljevali s področjem organizacijske kulture. Najprej se nam je na odru pridružil Aljaž Godec iz podjetja Databox. Predstavil nam je prakse, ki se jih poslužujejo v podjetju v sklopu People First kulture, ki v ospredje postavlja posameznika in mu zagotavlja priložnosti za razvoj.

Sledila je Urška Stanovnik iz podjetja Optiweb. Skozi njeno predstavitev smo dobili odgovor na vprašanje, kaj je strateški management človeških virov in zakaj ga v podjetju sploh potrebujemo. Njena predstavitev je bila polna praktičnih primerov in nasvetov, v katerih je bilo moč razbrati, kako pomemben je strateški management in kako pripomore k večji uspešnosti organizacije.

Urška Stanovnik na odru

Ponovno je bil čas za razgibavanje. Tokrat smo v družbi Roka Bobnariča ogreli svoje mišice vse od vratu pa do peta ter se pripravili na naslednji programski sklop.

Raztezovanje na HRup dogodku

V sklopu digitalizacije kadrovske službe smo se najprej posvetili uvedbi kadrovsko informacijskega sistema. Svojo izkušnjo z uvedbo Intrix HRM sta z nami delila Janja Smolnikar iz podjetja Stelkom in Gregor Podgoršek iz skupine Unija. Spregovorila sta o tem, zakaj so se za digitalizacijo v podjetjih sploh odločili, kakšen je bil proces same uvedbe Intrix HRM rešitve in kakšni so njihovi plani na tem področju v prihodnosti.

Intervju o uvedbi kadrovsko infromacijskega sistema

Sledila je premierna predstavitev novega modula za vodenje evidence delovnega časa, ki jo je možno uporabiti v katerikoli Intrix rešitvi. Nov modul je predstavil Marko Bauman, vodja produktov na Interi.

V zadnjem sklopu smo prisluhnili diskusiji v sklopu okrogle mize na temo HR trendov. Vodil jo je Peter Ribarič. V njej so sodelovali Urška Stanovnik (Optiweb), Aljaž Godec (Databox), Darja Vodušek Vtič (Talum) in Peter Ladič (Intera). V zanimivem pogovoru so delili izzive, s katerimi se srečujejo v HR okolju, ter predstavili, kaj pričakujejo na tem področju v prihodnosti. Raznolikost podjetij, iz katerih so prihajali sodelujoči na okrogli mizi, nam je prinesla zelo raznolike in zanimive odgovore.

Hrup okrogla miza

Dogodek smo zaključili polni vtisov, novih informacij in vpogledov. Goste smo povabili na voden ogled Tehnološkega parka Ptuj, sledila pa je zakuska, druženje in mreženje. Z veseljem smo prisluhnili vtisom gostov in nastopajočih. Dogodek bi lahko opisali kot energičen, radoveden, sproščen, povezovalen in predvsem HRupen.

Udeleženci HRup dogodka
|
5/5 - (3 votes)