Pogosta vprašanja2019-08-02T13:44:02+01:00

Pogosta vprašanja
Kako dodam novega uporabnika?

To lahko preprosto naredite tako, da kliknete na Nastavitve, v rubriki Administracija uporabnikov, izberete Seznam uporabnikov, ter s klikom na Dodaj dodate želene uporabnike.

Več o tem, tukaj.

Ali se število aktivnih uporabnikov lahko spreminja iz meseca v mesec?

Da. Vsak mesec lahko znova določite število aktivnih uporabnikov in tako optimizirate mesečne stroške. Trenutno neaktivne uporabnike začasno blokiramo. To pomeni, da ne morejo dostopati do aplikacije, njihovi podatki pa ostanejo. Uporabnike lahko kadarkoli ponovno aktiviramo.

Lahko Intrix CRM uporabljajo tudi zunanji sodelavci?

Intrix lahko uporabljajo vse osebe, ki jih boste določili za uporabnike, ne glede na to, kje so. V primeru zunanjih uporabnikov je običajno treba določiti sistem pravic in omejitev.

Lahko v Intrixu določimo pravice za uporabnike?

Da. V sistemu Intrix CRM lahko pravice urejamo glede na vaše želje. Omejimo lahko pravice za urejanje ali branje, določenim uporabnikom skrijemo posamezne zavihke, omejimo izvoz podatkov itd. Kontaktirajte nas, skupaj bomo pregledali vaše potrebe in želje.


Kako uvozim podatke o strankah?

Podatke je treba pred uvozom ustrezno pripraviti: polja, ki jih želimo uvoziti, je treba uskladiti z vnosnimi polji, ki so pripravljena v Intrixu. Oglejte si podrobnejša navodila o uvozu podatkov v Intrix CRM.

Ali lahko izvozim podatke v MS Excel?

Da, vse podatke lahko vsak trenutek izvozite v urejevalnik tabel v formatu xls ali csv. V vsakem zavihku aplikacije je možnost Izvozi, s pomočjo katere izvozite podatke. Oglejte si video o tem. Pozor: podatke lahko izvažate le, če imate pravice za to. Če jih nimate, se obrnite na skrbnika vaše aplikacije.

Ali je treba obstoječe podatke iz Excela in Outlooka ročno prenesti v novi sistem?

Ne. Vse podatke, ki jih že imate v različnih bazah in formatih (Excel, Word, Outlook, sistemi ERP ipd.) lahko hitro in preprosto uvozite v Intrix CRM.


Kako je poskrbljeno za varnost podatkov?

Dobro se zavedamo, da je varnost podatkov za vse uporabnike na prvem mestu. Intrix CRM uporablja 128-bitni varnostni protokol SSL za prepoznavanje uporabnikov in šifriranje podatkov. Z osebnim uporabniškim računom imate le vi dostop do svojih podatkov. Vsi podatki se vsakodnevno arhivirajo v podatkovnem strežniku in zrcalijo na dodaten strežnik na drugi lokaciji. Tako je raven varnosti enaka kot pri spletnem bančništvu, v določenih primerih celo višja.

V podjetju nimamo zaposlenega informatika. Kaj to pomeni za vzdrževanje sistema?

Za vzdrževanje sistema (strežniki, aplikacije, podatki itd.) skrbijo naši izkušeni strokovnjaki. Intrix CRM je izjemno enostaven za uporabo, zato ne potrebujete nobenega znanja s področja informatike. V vsakem trenutku so vam na voljo naši prijazni strokovnjaki, ki vam z veseljem pomagajo.

Kako vas lahko kontaktiram, če imam vprašanja glede uporabe?

Če imate kakršno koli vprašanje, se lahko obrnete na našo podporno ekipo. Elektronski naslov je podpora@intera.si, telefonska številka pa 05 908 99 93. Podpora je brezplačna!


Barvni statusi na seznamu zapisov

V programu Intrix CRM lahko na seznamih glavnih zavihkov prikažemo poljubne lastnosti shranjenih zapisov. Tako lahko hitro vidimo na primer to, kdo je skrbnik podjetja ali kakšen status ima določena aktivnost.

Statuse in druge lastnosti lahko na seznamu obarvamo v poljubne barve in s tem povečamo preglednost.

Na prvi sliki vidimo seznam Projekti, kjer so v predzadnji koloni zabeleženi statusi posameznih projektov.

Seznam projektov

Na drugi sliki smo na seznamu Projekti statuse prikazali z različnimi barvami – modro, oranžno, rdečo in zeleno. Tako nam že hiter pregled seznama nazorneje pokaže, v katerem statusu je posamezni projekt.

Seznam projektov - barvni status

Barve lahko nastavimo za vse lastnosti, ki se na kartici zapisa izberejo v šifrantu.

Za vklop funkcionalnosti nas pokličite ali pošljite sporočilo na podpora@intera.si.

Prenos lokacije ob sinhronizaciji urnika

Zagotovo ste kdaj iskali lokacijo dogovorjenega sestanka, ko ste že bili na poti. S pomočjo Intrix CRM lahko enostavno, s samo enim klikom, pridete do prikaza naslova na zemljevidu in uporabite prikaz poti od vaše trenutne do želene lokacije.

Sinhronizacijo urnika smo nadgradili tako, da se odslej pri vseh aktivnostih, kjer je naveden naslov, ta prikaže kot povezava do lokacije. Tako lahko ob pregledu podrobnosti npr. sestanka kliknete na naslov, ki se bo prikazal na zemljevidu vaše mobilne naprave.

V nadaljevanju sta prikazana primera uporabe za iPhone in Android. Če sinhronizacije še nimate urejene, si lahko pogledate navodila na tej povezavi.

iPhone

Če prikažete podrobnosti sestanka, je lokacija obarvana z rdečo barvo. S klikom na povezavo se odpre prikaz naslova na zemljevidu.

iPhone

Android

V Android napravah se prikaže lokacija sestanka pod datumom in uro. Na zemljevidu se bo naslov prikazal, če kliknete na ikono na levi strani.

Android

Na zemljevidu lahko tako takoj vidite, kje je podjetje, ki ga želite obiskati, ali pa poiščete najkrajšo pot od vaše trenutne lokacije.

Povabi sodelavce

Intrix CRM lahko brezplačno preizkusite. Po prijavi na 30-dnevno brezplačno testno obdobje dobite dostop do aplikacije, ki ima vse funkcionalnosti osnovnega paketa. Za učinkovito testiranje je priporočljivo, da k testiranju povabite čimveč svojih sodelavcev. Postopek je enostaven:

1. Po prijavi v aplikacijo v levem meniju kliknete na povezavo »Povabi sodelavce«.

Povabi sodelavce

2. Odpre se pomožno okno, kamor vpišete ime, priimek in e-poštni naslov osebe, ki jo želite dodati med uporabnike.

Dodaj uporabnika

3. Vnos potrdite s klikom na gumb »Dodaj uporabnika«.

Na vnesen e-poštni naslov se bodo avtomatsko poslali podatki za prijavo. Če se po končanem testnem obdobju odločite za nadaljnjo uporabo, ni potrebno ponovno vnašati uporabnikov in ostalih podatkov, ampak aplikacijo normalno uporabljate naprej.

Brisanje testnih podatkov

Po prijavi na 30-dnevno brezplačno testno obdobje dobite dostop do aplikacije, ki ima vse funkcionalnosti osnovnega paketa. Za lažji preizkus in začetek uporabe smo aplikacijo napolnili s testnimi podatki. Te podatke lahko pred začetkom resnega dela hitro in enostavno izbrišete.

To naredite s klikom na povezavo »Izbriši testne podatke«, ki jo najdete v levem meniju.

Brisi podatke

Odpre se okno, kjer imate na voljo dve možnosti:

Kaj zelite izbrisati?

1. Samo testne podatke v vseh zavihkih

To možnost uporabite, če želite izbrisati samo testne podatke, ki smo jih predhodno vnesli mi. Vsi vaši podatki, ki ste jih shranili v testnem obdobju, se bodo ohranili.

2. Vse zapise v vseh zavihkih

To možnost uporabite, če želite izbrisati popolnoma vse podatke v vseh zavihkih. Izbrišejo se vsi zapisi, ki so vneseni.

Brisanje potrdite s kljukico v potrditvenem oknu in kliknete na gumb »Briši podatke«.

Ali si lahko nastavim opomnike, da me sistem opozori na določene aktivnosti?

Da, Intrix CRM vas lahko na vse aktivnosti, pri katerih to želite, opominja prek SMS sporočila ali elektronske pošte. Sistem vas lahko obvesti tudi vsakič, ko sodelavec doda novo nalogo, vas povabi na sestanek itd. Opomnike lahko dodajate vsaki aktivnosti v Intrixu. Pri želenem zapisu kliknete Uredi in v spodnjem delu izberete Opomnike. Oglejte si predstavitev opomnikov v sistemu Intrix CRM.

Ali lahko v Intrixu pripenjamo dokumente?

Da. K različnim aktivnostim lahko v zavihku Dokumenti pripnete različne dokumente: ponudbe, pogodbe, naročila, projektno dokumentacijo, navodila, zapisnike sestankov, načrte, slike ... Datoteke so lahko poljubnega izvora in formata (Word, Excel, pdf, jpg ...).

Kje izklopim e-poštna obvestila, ki jih dobivam iz Intrixa?

Privzeto iz Intrixa dobivate obvestila o spremembah zapisov, katerih lastnik ste, obvestila o spremembah v zapisih, ki ste jih spreminjali in obvestila o spremembah v zapisih, ki jih imate v bližnjicah. Nastavitve obveščanja si lahko spremenite v Nastavitvah, kjer izberete Nastavitve obveščanja. Oglejte si video o izklopu e-mail obvestil iz Intrixa.

Desni klik na seznamu

V Intrixu lahko na vseh seznamih uporabimo desni klik. Ob kliku se odpre pomožno okno z bližnjicami za nekatere aktivnosti, ki jih pogosto uporabljamo.

Na vrhu se prikažeta ikoni PODVOJI in IZBRIŠI. Ob kliku na Podvoji se odpre novo okno, kjer lahko hitro spremenimo podatke in tako zapis podvojimo, medtem ko klik na Izbriši posamezen zapis izbriše.

V drugem delu pomožnega okna se izpišejo povezave na vse vezane zavihke, ki so vidni tudi ob kliku na podrobnosti posameznega zapisa. Če kliknemo na eno od povezav, lahko s samo dvema klikoma hitro dodamo nov vezan zapis.

Če želimo na nek zapis (npr. klic) pripeti nov dokument, nam tako ni treba odpirati klica in poiskati vezanega zavihka Dokumenti, ampak samo uporabimo desni klik in kliknemo na povezavo "Nov dokument". Tako prihranimo nekaj klikov in hitreje opravimo dodajanje zapisa.

desni_klik

Ključne besede: desni klik, dodaj zapis, bližnjice


Kaj se zgodi po 30-dnevni brezplačni uporabi?

Nekaj dni pred iztekom vas bo kontaktiral naš svetovalec, s katerim bosta predelala vaša vprašanja in predloge, se dogovorila o naslednjih korakih in izbrala najprimernejši paket. Vsi vaši že vnešeni podatki se bodo ohranili. Če se za nadaljnjo uporabo ne odločite, se aplikacija po preteku 30 dni od prve prijave zaklene, podatki pa izbrišejo.

Kakšni so stroški uporabe?

Stroški uporabe aplikacije Intrix CRM so odvisni od števila uporabnikov. Iz cenika različnih paketov zgoraj izberete model, ki vam najbolj ustreza, določite število uporabnikov in si zagotovite 100-odstoten nadzor nad stroški.

Kaj se zgodi s podatki ob prenehanju najema Intrixa?

Ob prenehanju uporabe aplikacije Intrix CRM se vsi podatki posredujejo naročniku v standardnem formatu CSV. Podatki v bazi pa se po 30 dneh izbrišejo.

Koliko stanejo dodatne prilagoditve?

Dodatne prilagoditve so obračunajo po dejansko porabljenem času. Naši svetovalci podrobno preučijo vaše želje, podajo oceno potrebnega časa in po vaši potrditvi prilagoditev tudi izvedejo.

Kakšni so plačilni pogoji in kako se izvede plačilo?

Plačilo se izvede po prejeti mesečni fakturi. Mesečna faktura se izstavi na začetku meseca za tekoči mesec.

Kaj je všteto v ceno najema?

V mesečno najemnino je zraven uporabe aplikacije Intrix CRM in vodenje projektov všteto tudi tehnično vzdrževanje aplikacije in skrb za brezhibno delovanje, redno dnevno in mesečno arhiviranje podatkov, redne programske posodobitve in nadgradnje ter podpora po elektronski pošti.

Kako lahko preneham z uporabo Intrixa?

Z uporabo lahko prenehate kadarkoli, brez dodatnih obveznosti. O prenehanju uporabe nas le pisno obvestite en mesec prej. Podatke vam ob prenehanju uporabe izvozimo, nato pa aplikacijo s podatki v roku enega meseca izbrišemo.


Kako in kdaj lahko začnem z uporabo?

Intrix lahko uporabljate kjerkoli in kadarkoli. Za dostop potrebujete le spletni brskalnik in internetno povezavo. Ne potrebujete dodatne opreme ali programov. Izpolnite spletno prijavo in takoj boste prejeli dostop do lastne aplikacije.

Komu so namenjene aplikacije Intrix?

Aplikacije Intrix CRM so posebej prilagojene za mala in srednje velika podjetja, primerne pa so tudi za velike poslovne sisteme. Glede na različne potrebe posameznih panog smo pripravili več različnih modelov aplikacij, ki so prilagojeni posameznim panogam (marketinške agencije, gradbeni in projektni biroji, prevajalske agencije, radijske postaje, B2B in B2C podjetja, javna uprava ...).

V katerih jezikih je mogoče uporabljati aplikacije Intrix?

Osnovna verzija obsega slovenski, angleški, nemški, hrvaški in srbski jezik. Glede na vaše potrebe in želje pa jo je mogoče prevesti v katerikoli jezik. V bližnji prihodnosti bo nabor osnovnih jezikov zajemal vse pomembne svetovne jezike. Uporabniki lahko jezik prosto izbirajo, kar pomeni, da lahko del uporabnikov uporablja slovenski jezik, del angleškega, del nemškega … Vsi pa dostopajo do iste baze in istih podatkov.

Uporabljamo sistem ERP. Ali je mogoče povezati obstoječi računovodski program in aplikacijo Intrix?

Da. Program Intrix CRM lahko povežemo z obstoječimi sistemi v podjetju. Preden se odločite za povezavo, je treba natančno definirati vsebinske zahteve, ki naj jih vsebuje sinhronizacijski postopek. V večini primerov sinhroniziramo baze podjetij in kontaktov ter prenašamo razne finančne podatke iz ERP-a v Intrix. Podatki o strankah, finančni podatki in vsebinski podatki o projektih se avtomatsko prenašajo med različnimi sistemi, uporabniki pa tako prihranijo ogromno časa, saj podatkov ni treba vnašati večkrat.

V tem trenutku še nimamo definiranih poslovnih procesov. Ali so možne tudi kasnejše prilagoditve Intrixa?

Seveda. Pri definiraniju poslovnih procesov vam lahko na pomoč priskočijo naši svetovalci. Sicer pa je vse prilagoditve mogoče izpeljati tudi kadarkoli kasneje, tudi ko je projekt zaključen in Intrix CRM že uporabljate.

V podjetju nimamo časa, da bi uvajali spremembe in nov način dela, se pa zavedamo, da potrebujemo IT orodje. Koliko našega časa je potrebnega za vpeljavo?

Pred vpeljavo sistema naši strokovnjaki natančno spoznajo vaše delovne procese. Svetujejo, kako jih izboljšati, in v sodelovanju z vami optimalno prilagodijo aplikacijo tako, da se kar najbolje vključi v obstoječe delovne navade in od uporabnikov ne zahteva bistvenih sprememb v načinu dela. Vaši zaposleni bodo vložili le uro do dve svojega časa, ki bo namenjen začetnemu izobraževanju.

Koliko časa je treba, da Intrix prilagodite za naše potrebe?

Razmeroma preproste spremembe v aplikaciji spremenimo v manj kot uri od prejetja naročila ali celo v teku telefonskega pogovora. Večje spremembe časovno ocenimo glede na kompleksnost ob posvetu z našimi svetovalci ali delovnem sestanku.