//Sinhronizacija Intrix koledarja s koledarji drugih naprav

Sinhronizacija Intrix koledarja s koledarji drugih naprav

Koledar v programu Intrix CRM lahko na enostaven način povežete z drugimi koledarji na mobilnih napravah iOs, Android ali v Outlooku. S tem boste imeli v vsakem trenutku pregled nad svojimi aktivnostmi. Povezava je enosmerna, iz Intrixa v drug koledar, obratno ni možno (iz razloga, ker boste v Intrixu aktivnost pripeli določeni stranki ali povpraševanju za uporabno zgodovino stranke).

Povezavo vzpostavimo v naslednjih korakih:

1. Kreiranje povezave za prenos

Najprej se prijavimo v svojo Intrix aplikacijo in kliknemo na Organizator.

Na levi strani se nahajajo shranjeni filtri s prikazom aktivnosti. V meniju izberemo tistega, ki ga želimo sinhronizirati. Če želimo prenašati vse aktivnosti, izberemo „Moj urnik“, če potrebujemo samo določeno aktivnost, npr. sestanke, izberemo filter „Pregled sestankov“. V primeru, da želenega filtra še nimamo, ga shranimo (kako shranimo filter).

Ko izberemo želen pogled, kliknemo na Kopiraj povezavo iCal. S klikom kopiramo povezavo v odložišče in jo nato lahko kamorkoli poljubno prilepimo.

 

Nadaljevanje postopka je odvisno od naprave, s katero želite sinhronizirati koledar (izberite želeno).

2.1 Sinhronizacija z Apple iPhone koledarjem

2.2 Sinhronizacija s koledarjem Microsoft Outlook 2010

2.3 Sinhronizacija s koledarjem na mobilni napravi z operacijskim sistemom Android

 

2.1 Sinhronizacija z Apple iPhone koledarjem

Kreirano povezavo je potrebno vnesti v nastavitve iPhona. Predlagamo, da si povezavo pošljete na email in si jo shranite (copy – paste).

3_iphone_intrix_povezava

4_iphone_in_intrix_crm_povezava

 

 

Sedaj na iPhonu kliknite “Settings”, “Mail, Contacts, Calendars” in kliknite “Add Account”. Izberite opcijo “Other” in pri “Calendars” izberite “Add Subscribed Calendar”.

V polje “Server” prilepite shranjeno povezavo. Kliknite “next” in ničesar ne spreminjate ter samo shranite obrazec (kliknite “save”).

5_iphone_in_intrix_crm_povezava

6_iphone_in_intrix_crm_sinhronizacija

7_sinhronizacija_koledarja_intrix_crm_z_iphone_koledarjem

 

 

Čez nekaj trenutkov se bodo aktivnosti iz koledarja v Intrixu prenesle v koledar na iPhonu.

 

2.2 Sinhronizacija s koledarjem Microsoft Outlook 2010

Odpremo Outlook 2010 in izberemo koledar. Z miško se postavimo na moj koledar (My Calendar). Kliknemo z desnim klikom na moj koledar, izberemo dodaj koledar, ter kliknemo na internetni koledar, kot lahko vidimo na sliki v nadaljevanju.

8-outlook-dodajanje-urlja-4

 

Odpre se nam okno, kjer prilepimo povezavo, ki smo jo kopirali iz Intrixa. Postavimo se v okno, ter kliknemo z desnim miškinim klikom in izberemo prilepi. Ko smo to naredili kliknemo na OK.

9-outlook-2010-5

 

Microsoft Outlook 2010 koledar je sedaj sinhroniziran z Intrix koledarjem in vse spremembe na koledarju v Intrixu se posodobijo tudi na koledarju v Outlooku.

Koledar se bo posodobil zmeraj, ko se bo sprožila akcija pošlji/prejmi. To akcijo lahko nastavimo tako, da se bo prožila samodejno. Kliknemo na zavihek pošlji/prejmi in izberemo Definiraj skupine za pošiljanje/prejemanje.

10-outlook-avtomatska-sinhronizacija-urnika-7

 

Izberemo skupino Vsi računi. V razdelku Nastavitev za skupino ime skupine za pošiljanje/prejemanje potrdite  polje Razporedi samodejno pošiljanje/prejemanje vsakih n minut. Vnesemo število med 1 in 1440, kar predstavlja minute, da nastavimo samodejni časovni interval posodabljanja.

11-outlook-nastavitve-8

 
2.3 Sinhronizacija s koledarjem na mobilni napravi z operacijskim sistemom Android

Če želimo pogled na koledar sistema Intrix CRM v svoji mobilni napravi z operacijskim sistemom Android, je treba Intrix koledar najprej povezati z Google koledarjem.

Ko opravimo ta korak, na mobilni napravi odpremo koledar, ki je povezan z našim Google računom. Na sliki v nadaljevanju vidimo koledar telefona, ki še ni povezan z Intrixom.

12-sinhronizacija-intrix-koledarja-z-mobilnim-telefonom-1

 

Na mobilni napravi kliknemo na gumb za prikaz dodatnih nastavitev koledarja. Izberemo opcijo Koledarji, kot lahko vidimo na sliki v nadaljevanju.

13-sinhronizacija-intrix-koledarja-z-mobilnim-telefonom-2

 

Pojavi se nam pregled koledarjev, ki jih lahko izberemo za prikaz na zaslonu. Pritisnemo na Zaslon.

14-sinhronizacija-intrix-koledarja-z-mobilnim-telefonom-3

 

Označimo Intrix koledar, ki smo ga v začetnem koraku prenesli v svoj Google račun. V našem primeru označimo koledar https://crm.intrix.si… in pritisnemo na Končano.

15- sinhronizacija-intrix-koledarja-z-mobilnim-telefonom-4

 

Na mobilni napravi še enkrat kliknemo na gumb za prikaz dodatnih nastavitev koledarja. Izberemo Sinhroniziraj, da sinhroniziramo koledar telefona z Google koledarjem.

16-sinhronizacija-intrix-koledarja-z-mobilnim-telefonom-5

 

Zdaj je vaš koledar na telefonu prek Google koledarja sinhroniziran tudi z Intrixom.

17-sinhronizacija-intrix-koledarja-z-mobilnim-telefonom-6

 

Avtor: |2019-10-21T08:53:25+01:0014.01.2016|Pomoč|