Zakaj brezplačni sistem za vodenje projektov ni primeren za vas?

Ko ste ugotovili, da tudi vaše podjetje potrebuje sistem za projektno vodenje, se boste prej ali slej znašli pred odločitvijo, katerega uporabiti. Trg ponuja veliko različnih sistemov – med njimi lahko najdete tudi brezplačne, ki pa praviloma niso najboljša izbira.

Nekateri ponudniki ponujajo povsem brezplačne sisteme. Zanje so značilne omejene funkcionalnosti in praviloma tudi omejevanje števila uporabnikov. Za takšne sisteme se običajno odločajo tisti, ki s sistemi za projektno vodenje šele začenjajo in iščejo predvsem najugodnejšo različico, ki bo podprla njihovo projektno vodenje.

S tem seveda ni nič narobe. A v praksi se hitro pokaže, da brezplačni sistem za projektno vodenje slej kot prej ni dovolj, zato praktično vsako podjetje čez čas začne razmišljati o nadgradnji na plačljivo različico. Razloge navajamo v nadaljevanju.

brezplacni-project projektno vodenje

Kar je brezplačno, ni veliko vredno. Kar ima ceno, cenimo.

Zelo pogosto se zgodi, da brezplačni sistemi za projektno vodenje v podjetju niti ne zaživijo. Mogoče je razlog v reku: “Kar je brezplačno, ni veliko vredno. Kar ima ceno, cenimo.” Hkrati pa pri uvajanju brezplačnih sistemov preprosto ni na voljo dovolj nasvetov in usmeritev k pravilni uporabi in ustrezni podpori procesov v podjetju.

Ob izbiri sistema za projektno vodenje razmišljajte dolgoročno.

Če je bila vaša prvotna izbira brezplačna, se boste ob odločitvi za prehod na plačljivo različico vprašali, ali je bolj smiselno nadgraditi obstoječi sistem za projektno vodenje ali pa se odločiti za povsem drugega. Plačljivi sistemi vam lahko v nasprotju z brezplačnimi prinesejo še dodatne koristi, o katerih na začetku niste razmišljali. V praksi izstopata dve zelo uporabni koristi: pomoč uporabnikom in prilagodljive nadgradnje po meri podjetja. Zato se v trenutku, ko brezplačni sistem za projektno vodenje ni več dovolj, podjetja običajno odločijo za zamenjavo sistema.

Zamenjava sistema za projektno vodenje ni težka, a upoštevati je treba čas za ponovno izbiro ponudnika, čas za prenos podatkov v nov sistem in na koncu tudi čas za ponovno uvajanje uporabnikov. Kakorkoli obrnemo, je torej bolje, da zares dober sistem za projektno vodenje uvedete že na začetku.

Svetovanje glede najboljših rešitev za projektno vodenje v vašem podjetju

V Interi še pred začetkom uvajanja sistema Intrix za projektno vodenje v vaše podjetje z vami navežemo osebni stik in vam na podlagi dolgoletnih izkušenj pomagamo najti najboljše rešitve za vaše podjetje. Če so vaše želje kompleksnejše, se običajno dogovorimo tudi za obisk in svetovanje v vašem podjetju.

Sistem za projektno vodenje naj se razvija skladno s potrebami vašega podjetja

Po uvedbi sistema za projektno vodenje pa zgodba še zdaleč ni končana. Sistem za projektno vodenje je živa tvorba, ki se mora razvijati v skladu z razvijajočimi se potrebami vašega podjetja, zato mora biti karseda prilagodljiv.

Redna izobraževanja in pomoč uporabnikom glede projektnega vodenja

Naslednja pomembna “podrobnost” pa je, da je treba skrbeti za redno izobraževanje in pomoč uporabnikom. Kljub temu, da je Intrix za projektno vodenje zelo intuitiven, v Interi ponujamo množico spletnih izobraževanj za uporabnike, katerih posnetki so objavljeni na naši spletni strani intrix.si in na Interinem youtube kanalu.

Vabljeni k preizkusu sistema Intrix project ali nas kontaktirajte za obisk svetovalca. Z veseljem vam bomo pomagali.

|
Oceni prispevek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.