(od)LOČITEV: adijo, staro, pozdravljeno, novo!

Uspešna podjetnica se je po nekaj letih nenehnega dela odločila za spremembo: da se preseli in si posel ustvari v drugem kraju. Čeprav jo je bilo strah in je bilo tveganje veliko. Od takrat sta minili dve leti. Danes pravi, da je bila to odlična odločitev: ker je izpregla, ker si je spet napolnila baterije in ker je v delu, ki ga je oboževala, ponovno našla užitek. Ali se tudi vi kdaj znajdete v situaciji, ko veste, da na poslovnem področju potrebujete spremembo, a je kljub temu ne naredite? poslovna pot

Odloč(e)ni ali se sprašujete “kaj pa če …”

Vsi smo kdaj na razpotju, a sprejeti odločitev, kako naprej, je najtežji del. Predvsem zaradi dvomov in tistega ključnega “kaj pa če …”
Ustaljeni vzorci so nam namreč bolj znani in udobnejši od novih, neznanih.
Že od nekdaj so mi bili všeč odločni ljudje. Pri njih je vse jasno in tako zelo enostavno. Njihov fokus za seboj ne pušča nobenega dvoma. Četudi se z njihovimi odločitvami včasih ne strinjam, jih za razliko od neodločnih vsaj imajo. Govorimo torej o odLOČITVI, poslavljanju/ločevanju od starega in sprejemanju novega. Tako kot na vseh ostalih področjih je tudi na področju projektnega vodenja: pomembno je sprejemati (prave) odločitve.

Kdaj je čas za spremembe?

Ste projektni vodja ali vodilna oseba v podjetju. Dogaja se vam, da ne sledite planu dela, ne veste, s čim se ukvarjajo vaši zaposleni, se izgubljate v razpredelnicah, napisanih listkih in elektronski pošti, nimate pregleda nad odprtimi projekti in nalogami, ne poznate finančnega stanja vaših projektov in delate pozno v noč … Vse to so znaki, ki kažejo, da potrebujete spremembe v smeri večje preglednosti in optimizacije procesov dela pri projektnem vodenju. Čas je danes vrednota sploh, če je nagrajen z boljšimi rezultati in večjo učinkovitostjo.

Preverite, kaj potrebujete za učinkovito projektno vodenje

Boste procese izboljšali ali ne boste naredili ničesar? Tisti prvi najbrž že razmišljate o kakšnem sistemu, ki bi vam pri tem pomagal in vam delo olajšal. Še pred odločitvijo je smiselno, da si odgovorite na naslednja vprašanja:
  1. Katere cilje želite doseči z uvedbo sistema za projektno vodenje?
  2. Kakšen sistem bo najbolj ustrezal vašemu procesu dela?
  3. Kje so ozka grla pri obstoječem sistemu vodenja projektov?
  4. Koliko ljudi bo uporabljalo sistem za projektno vodenje?
  5. Koliko časa želite prihraniti z novim sistemom za projektno vodenje?
  6. Kakšna poročila potrebujete?
  7. Kako želite spremljati finančno stanje projektov?
  8. Kako želite spremljati porabo časa in zasedenost svojih zaposlenih?
  9. Želite sistem povezati z vašim ERP sistemom?
  10. Kakšni sistemi za projektno vodenje na trgu že obstajajo?
           … Poleg vsega naštetega se boste najverjetneje tudi pri svojih stanovskih kolegih pozanimali o dobrih praksah s sistemi za projektno vodenje ali pa želeli kakšnega izmed njih tudi brezplačno preizkusiti. Intrix za projektno vodenje vam to omogoča.

Kraja časa ali investicija?

Ko boste v fazi brezplačnega preizkusa, je priporočljivo, da si vzamete nekaj časa in različne sisteme za projektno vodenje temeljito preklikate in preverite. Res je, da vam bo to “kradlo” čas, a verjemite, gre za vašo investicijo v izboljševanje delovnih procesov pri projektnem vodenju. Potem bodo svoje naredili še možgani, ki se v praksi upirajo spremembam. A ko se navadijo na nekaj boljšega, ne želijo več nazaj. Zato vam svetujemo, da se čim prej odločite za izboljšave v procesih dela, če vam obstoječi povzročajo težave. Hvaležni si boste.
Preizkusite Intrix za projektno vodenje 30 dni brezplačno!
Preizkusite Intrix za projektno vodenje 30 dni brezplačno!​
|
Oceni prispevek