Mobilnost projektnega managementa

Komunikacijske tehnologije, ki se iz dneva v dan spreminjajo, nadgrajujejo in izboljšujejo, prinašajo v dinamiko projektnega vodenja svež veter. Ljudje iz dneva v dan delamo ob vse bolj različnih urah in na vse bolj različnih krajih. Uporaba mobilnih naprav je tako postala ključnega pomena. Možnost verbalne in digitalne komunikacije s komerkoli, kadarkoli in kjerkoli je postala realnost.

Pogled v pozna devetdeseta leta nam pokaže zelo skromno sliko uporabe mobilnih naprav v službene namene. Ni jih uporabljalo veliko organizacij; nekatere uporabe mobilnih naprav celo niso dovoljevale.

Mobilni projektni managerji

S pojavom novih generacij mobilnikov in raznih novih mobilnih naprav, ki imajo vse več zanimivih in uporabnih funkcionalnosti, pa se je izkoriščanje njihovega potenciala razmahnilo tudi v projektnem menedžmentu. Hkrati se je pojavil problem kompatibilnosti več različnih platform z različnimi zahtevami in konfiguracijami.

Tradicionalne tehnike in orodja projektnega menedžmenta so bile ustvarjene za situacije, kjer je bila projektna ekipa močno povezana in se je nahajala na enem določenem mestu. Mobilna tehnologija manjkajočo vez dopolni z neposredno osebno komunikacijo med člani ekipe. Najboljši vodje projektov danes hitro in fleksibilno odgovarjajo na izzive novih mobilnih tehnologij in njihove globalne uporabe.

Globalna povezanost omogoča vsem interesnim skupinam nekega projekta (strankam, menedžmentu, vodjem projektov, ljudem, ki opravlajo določene naloge v zvezi z nekim projektom …), da prispevajo k projektu in ga vzdržujejo v realnem času. Hkrati pa lahko upravljajo tudi druge naloge, posredno povezane s projektom.

Ipad aplikacija Intrix

Mobilne naprave omogočajo interesnim skupinam projektov praktično 24-urni dostop do ključnih informacij o projektu od kjerkoli, zato lahko projekt nemoteno teče. Si lahko dan danes sploh predstavljamo delo vodje projektov brez mobilnih naprav?

Preizkusite Intrix za projektno vodenje 30 dni brezplačno!
Preizkusite Intrix za projektno vodenje 30 dni brezplačno!
|
Oceni prispevek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.