Kako vam tehnologija v oblaku lahko prihrani čas in energijo

Veliko se govori in piše o računalništvu v oblaku (t.i. cloudu), o prihodnosti informacijske tehnologije in priložnostih za podjetja tako na strani uporabnikov kot ponudnikov različnih rešitev. Čeprav smo tudi sami o prednostih oblaka že veliko pisali, naj dodam še osebno izkušnjo – primer, kako mi je tehnologija v oblaku prihranila veliko časa in energije.

Pred mesecem dni je odpovedal moj nepogrešljivi in do tedaj zanesljivi obvezni prijatelj: prenosnik, brez katerega si težko predstavljam, kako bi mi uspevale vsakodnevne naloge. Ker nas izkušnje učijo, da je menjava računalnika zelo stresna in časovno potratna situacija, sem bil precej napet, saj nenačrtovano izgubljen čas pomeni zamude in nezadovoljstvo v celotni ekipi. Ampak! Na svoje veliko zadovoljstvo sem ugotovil, da je še največji izziv pri vsem skupaj predstavljala izbira primernega računalnika. Celoten postopek zamenjave računalnika in vzpostavitve sistema je trajal približno dve uri, z vožnjo in nakupom vred! Naj razložim.

Računalništvo v oblaku

Celotna namestitev operacijskega sistema (Ubuntu) ter vseh potrebnih programov in dodatkov mi je vzela natanko 50 minut. In potem še najboljši del: ničesar mi ni bilo treba prenašati, kopirati, ustvarjati arhiva, iskati dokumentov na starem računalniku ali kakor koli skrbeti za obstoječe podatke. Uporabljamo Intrix CRM, Google Apps, in še nekaj drugih rešitev v oblaku – in tako je računalnik postal samo terminal, orodje, s katerim dostopam do pomembnih podatkov.  Kar pa je še posebej pomembno: nisem imel tistega neprijetnega občutka, da sem nekje na disku starega računalnika pozabil neko zelo pomembno mapo. Kar potrebujem za svoje delo, je dostopno samo nekaj klikov stran.

Če še vedno vztrajate pri klasičnih IT rešitvah, upam, da boste prešli v oblak prej, preden se pomembni podatki izgubijo. Skeptikov je vedno manj, rezultati pa so vidni takoj.

Preizkusite Intrix CRM 30 dni brezplačno!
Preizkusite Intrix CRM 30 dni brezplačno!
|
Oceni prispevek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.