Intera že tretjič najboljši zaposlovalec v Sloveniji

Nepozaben večer v ljubljanskem Lutkovnem gledališču je prinesel razglasitev najboljših zaposlovalcev v izboru Zlata nit. Že tretjič smo postali zaposlovalec leta v kategoriji podjetij z do 50 zaposlenimi.

Za Intero to ni prva zmaga v izboru Zlata nit. Na prvo mesto smo se uvrstili že v letih 2014 in 2018. Med finalisti smo bili vsako leto, letos že petnajstič zapored, kar je največkrat med vsemi podjetji.

Ekipa Intere ob prejemu nagrade Najboljši zaposlovalec
Že petnajstič finalisti in tretjič zmagovalci

Zlata nit – izbor najboljših zaposlovalcev

Zlata nit je medijsko-raziskovalni projekt, ki izbira in nagrajuje najboljše zaposlovalce leta. Cilj projekta je poiskati in prepoznati slovenska podjetja, v katerih imajo zaposleni možnost realizirati svoje talente in tako prispevati k uspehu organizacije.

Prestižna priznanja so tudi letos podelili v treh kategorijah. Intera je postala najboljši zaposlovalec v kategoriji malih podjetij, med srednje velikimi podjetji si je ugleden naziv nadelo podjetje Agilcon, Sportradar pa je postal prvi med velikimi podjetji. Skupni imenovalec prejemnikov priznanj je, da predstavljajo zgled in navdih uspešnega, učinkovitega ter ustvarjalnega razvoja zaposlenih in organizacije.

Nagrada je potrditev našega dela

“Nagrada Najboljši zaposlovalec nam pomeni izjemno veliko, saj vsi v Interi vlagamo zelo veliko časa in energije v počutje zaposlenih in takšna nagrada je potrditev našega dela. Intera ima izjemno povezano ekipo in vesel sem, da nam je to povezanost uspelo ohraniti skozi vsa leta razvoja, tako v času, ko nas je bilo samo 5, kot danes, ko nas je čez 40,” je ob prejetju prestižne nagrade povedal naš direktor Peter Ladič.

Direktor Peter Ladič ob prejemu uglednega priznanja
Ugledno priznanje je prevzel direktor Peter Ladič (foto: Bojan Velikonja)

Recept za uspeh?

Intero sestavlja 46 ustvarjalnih in inovativnih posameznikov, ki so nenehno na lovu za najboljšimi rešitvami za pametnejše poslovanje. Da lahko svoje ideje uspešno pretvarjamo v napredne tehnološke rešitve, skuša podjetje ustvarjati spodbudno, sproščeno in ustvarjalno delovno okolje.

Od leta 2022 delujemo v najsodobnejših poslovnih prostorih v mestu, v Tehnološkem parku Ptuj na čudoviti lokaciji pod ptujskim gradom. Nekdaj propadajoči secisijski vili smo povrnili sijaj, ki si ga zasluži, in ustvarili inovativno in navdihujoče delovno okolje, kamor zaposleni radi prihajamo.

Interine pisarne so kljub možnosti dela od doma vedno živahne in polne. K temu pripomorejo tudi velika kuhinja in jedilnica, fitnes, soba za jogo, tobogan iz prvega nadstropja v pritličje, zeliščni vrt, vinska klet in še kaj, okrog stavbe pa je veliko kotičkov za delo v naravi.

Zaposleni se radi družimo med odmori in tudi izven delovnega časa, ko odigramo partijo namiznega tenisa ali ročnega nogometa, se srečujemo na dogodkih za družine, rekreaciji in piknikih. Velik pomen dajemo uravnoteženosti med službenim in zasebnim življenjem ter spoštovanju časa sodelavcev.

Skupinska slika udeležencev Interinega teka
Vsako jesen se zaposleni in njihove družine udeležijo Interinega teka.

Dobro vzdušje in prijateljsko naravnani odnosi blagodejno vplivajo tudi na poslovne rezultate. Naše napredne pametne rešitve za digitalno poslovanje – Intrix CRM, Intrix za projektno vodenje in Intrix HRM – lajšajo poslovanje že več kot 10.000 uporabnikom. Smo prejemniki platinaste bonitetne odličnosti AAA, lani pa smo si nadeli tudi naziv Štajerski zaposlovalec 2022.

Velik delež zaposlenih prihaja iz lokalnega okolja. S tem skušamo ovreči prepričanje, da je za dobro službo potrebna pot v Ljubljano ali tujino, in dokazati, da se dobri zaposlovalci najdejo tudi v domačem okolju.

Tudi mentorstvo, karierni razvoj in izobraževanja, ki niso strogo povezana s področjem dela zaposlenih, pripomorejo k nizki fluktuaciji v podjetju. Nasprotno, pogosto se zgodi, da zaposleni na razpisano delovno mesto kar sami priporočijo svoje prijatelje in znance.

Obrazložitev nagrade

»Zavedati se moramo, da ljudje želijo rasti in naša naloga je, da to omogočimo,« je modrost ptujske Intere. V vrh najboljših zaposlovalcev se uvršča že petnajstič. Da človeški kapital središči njihovo rast in razvoj, dokazujejo stalne investicije tako v poklicno rast in razvoj kompetenc zaposlenih, kot tudi trajnostna skrb za njihovo dobro počutje in ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem. Odločitve, ki jih sprejemajo, pretehtajo z vidika vpliva na zaposlene – če ta ni pozitiven, so se pripravljeni posameznemu poslu celo odpovedati.

Razvijajo se tudi kot organizacija. Z rastjo števila zaposlenih – v nekaj letih na s 30 na 46 – so se bolj sistematično lotili razvoja ljudi in okrepili HR oddelek. Zelo intenzivno delajo tudi na upravljanju komunikacije med oddelki; ko so zaključili selitev in se naučili, kako bivati v novi hiši, so na dnevni red postavili tudi prenovo procesov. V razvoju so ambiciozni: krila so naravnali v smer Adria regije in na nove trge. Obenem se zavedajo korenin in ohranjajo podporo lokalnemu okolju. Žene jih t.i. motivacija, da severovzhodna Slovenija postaja prostor, kjer bodo ljudje iskali znanje.

Skupinska fotografija nagrajencev v izboru Zlata nit
Najboljši zaposlovalci so postala podjetja Intera, Agilcon in Sportradar (foto: Bojan Velikonja)
Poslujte pametno. Poslujte digitalno.
Poslujte pametneje. Poslujte digitalno.
|
5/5 - (1 vote)