Intera prvo slovensko podjetje v mreži Pledge 1%

Na Interi smo se kot prvo slovensko podjetje pridružili globalnemu gibanju Pledge 1%. Gre za mednarodno mrežo uspešnih podjetij, ki smo se prostovoljno zavezala, da bomo vsaj en odstotek svojih virov (kapitala, dobička, produkta in/ali časa zaposlenih) namenjala podpori lokalnemu okolju. Družbeno odgovorna Intera te deleže že vsa leta močno presega.

pledge 1% logo

Gibanje Pledge 1% (Zaveza 1 %), ki se mu je priključilo že več kot 3.400 podjetij iz 85 držav, si prizadeva, da bi podjetja po vsem svetu v temelje svojega poslovanja vgradila iskreno željo po dobrobiti skupnosti. Podjetja in posameznike izziva in opogumlja, naj se zavežejo, da bodo vsaj 1 % svojega produkta (izdelka ali storitve), 1 % kapitala, 1 % dobička in/ali 1 % časa zaposlenih darovali v dobro skupnosti.

V podjetju Intera, ki s svojo spletno in mobilno aplikacijo Intrix CRM ter aplikacijo za vodenje projektov soustvarjamo svetovne trende na področju visokotehnoloških poslovnih rešitev, uspeha nikoli nismo merili le s finančnimi kazalniki. Gojimo kulturo prijateljsko naravnanega podjetja, ki se trudi blagodejno vplivati na vse deležnike. Med drugim se lahko pohvalimo z nagrado Zlata nit za najboljšega zaposlovalca v Sloveniji, med prvimi smo pridobili certifikat družini prijazno podjetje in imamo zlato oceno bonitetne odličnosti AAA, ki jo dobijo le najbolj zaupanja vredni poslovni partnerji.

Sponzorsko in donatorsko podpiramo številne človekoljubne, kulturne, športne in izobraževalne projekte in organizacije, pri čemer se osredotočamo predvsem na lokalno okolje, s poudarkom na otrocih in izobraževanju. V prvem ptujskem coworking prostoru Kreativnica pa zagonskim podjetjem in posameznikom s poslovnimi idejami zraven pisarniške infrastrukture nudimo tudi svoje mentorstvo.

“Prav je, da svoje uspehe delimo z lokalnim okoljem. Z včlanitvijo v mrežo Pledge 1% smo to svojo prepričanje, prakso in zavezanost le potrdili,” je povedal direktor Intere Peter Ladič. Ustanovitelj podjetja Davorin Gabrovec, ki ima bogate mednarodne izkušnje iz poslovnega sveta, pa je dodal: “Filantropijo je mogoče in treba vključiti v poslovni model vsakega podjetja ter tudi s tem aktivno vplivati na razvoj okolja, v katerem podjetje posluje.”

“Navdušeni smo nad tem, da se nam je pridružilo odlično podjetje iz Slovenije,” je ob tej priložnosti izjavila Amy Lesnick, direktorica organizacije Pledge 1%. “Prepričani smo, da bo Intera s svojim delovanjem še naprej zgled drugim podjetjem tako v lokalnem kot regionalnem okolju, da vračanje skupnosti postavijo za novo normo in temeljno vrednoto v poslovanju.”

pridružitev intere k pledge 1%

Peter Ladič (levo) in Davorin Gabrovec z ravnateljico Osnovne šole Olge Meglič Ptuj Heleno Ocvirk, ki sta ji predala 15 tabličnih računalnikov za uporabo pri pouku

|
Oceni prispevek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.