Intera je vedno pripravljena na team building

V zadnjem času je veliko zagovornikov teorije, da je organiziranje team buildinga med vikendi nesmiselno in da zaposleni pravzaprav ne marajo team buildinga, ker svoj prosti čas »zapravljajo« za delodajalca. No, kaj če vam razkrijemo skrivnost? Pri nas ni tako. 🙂

Že več let zapored v Interi organiziramo team building na jadranju in vsako leto se nas udeleži večje število. Zakaj je pri nas tako in zakaj smo izbrali prav jadranje za naš redni team building? No, pa poglejmo…

teambuilding jadranje

Zaposleni sodelujemo pri izboru team buildinga

V Interi zaposlene vedno postavljamo na prvo mesto. Bolj kot je zadovoljen posameznik, bolj je zadovoljna in uspešna celotna ekipa. Med letom lahko vsak od ekipe poda predlog za team building za naslednje leto, vse ideje so slišane in predebatirane na zadnjem kvartalnem sestanku v letu. Nato sledi glasovanje in končna skupna odločitev.

teambuilding izbira v Interi

Team building ni obvezen

Nikoli, ampak res nikoli ne izvajamo pritiska na zaposlene, da se udeležijo team buildinga. Če želi kdo od članov raje preživeti ta čas z družino, ga popolnoma razumemo, saj vemo, kako pomemben je tudi ta aspekt življenja. Torej, nekateri se udeležijo team buildinga, spet drugi ne and that’s fine with us.

Vsak član ekipe na team buildingu je enako pomemben

Izredno pomembno nam je, da vsak član ekipe sodeluje pri vseh aktivnostih v okviru team buildinga, in ravno zato je jadranje naša izbira. Člani, ki znajo in radi kuhajo, kuhajo za ekipo, ostali pa pomagajo s pomivanjem posode po kosilu/večerji. Nekdo je skiper, torej krmari ladjo in njegova odgovornost je jadrnica in posadka. Letos smo imeli nekaj manjših izzivov z jadrnico, vendar so tehnično podkovani kolegi uredili tudi to. Vse počnemo skupaj in skupaj rešujemo izzive, tako kot pri vsakodnevnem delu.

team building ekipa intera

Preko drugih spoznavamo sebe

Preživeti 3 dni na jadrnici, na odprtem morju, ni enostavno, še posebej, če ste introvertirani ali morda malo bolj sebični, kot mislite, da ste. V takih situacijah je pogovor vedno pomemben. Krizne situacije vedno dopuščajo, da na plano pride tista stran, ki je ne moremo zares nadzorovati, pa naj bo to panika, povzdigovanje glasu ali strah, a če se tega zavemo in se o teh situacijah in svojih občutkih pogovorimo s sodelavci, lahko na tem aktivno delamo. Prav zaradi tega so team buildingi dobra stvar za vse nas, saj lahko skozi druge spoznavamo sebe. In ni boljšega okolja za takšne pogovore kot so jadrnica, odprto morje in vetrovni gozdovi nad morjem. 😉

Učimo se novih veščin

Kakršne koli skupinske igre, nogomet ali družabne igre so zabavne in na nek način poučne, jadranje pa … No, iz osebnih izkušenj lahko rečem, da obožujem morje. Že od malih nog preživljam poletje na morju in si ne predstavljam, da ne bi vsaj enkrat na leto zaplavala v njem. Ladje so mi bile vedno zanimive, nisem pa bila navdušena nad njimi. Dokler se nisem udeležila prvega team buildinga in se do ušes zaljubila v jadranje. V Interi je več takih primerov, ki zdaj skupaj z družino poletja preživljajo na jadrnici.

Jadranje teambuilding
Ekipne vaje za krepljenje motivacije ekipe
teambuilding na morju intera
sodelovanje ekipe in ekipni duh
teambuilding za podjetja

Team building je zabaven

Mislim, da bodo naše fotografije povedale več kot 1000 besed. Druženje, petje, smeh, skupno reševanje izzivov, dobra hrana, izleti v naravo, vse to dela team building zabaven in vedno dobrodošel v Interinih krogih. Team buildingu se ne odpovemo, saj se vsi udeleženci vedno dobro zabavamo in sprostimo v krogu ekipe, s katero delamo.

Doživljanje team buildinga kot vsiljene ali ‘’prostovoljne’’ obveznosti, je v veliki meri odvisno od delodajalca, pa tudi od zadovoljstva zaposlenih. Menimo, da je to dejavnost, ki bo obdržala zaposlenega? Nikakor ne, sploh če vse ostalo na podjetju ne deluje, kot bi moralo. Obstaja pa velika verjetnost, da bo team building izboljšal ekipo in njeno funkcionalnost.

timsko delo in teambuildingi
|
4.3/5 - (6 votes)