Zamegljeni zapisi na urniku

idea V tem članku boste izvedeli

Intrix nam omogoča, da za posamezne uporabniške skupine ali za individualne uporabnike prilagodimo pravice vpogleda in urejanja zapisov. V praksi to pomeni, da nepooblaščena oseba zapisa v Intrixu ne vidi in ga posledično tudi ne more spreminjati.

Uporabniške skupine in pravice

V osnovi velja, da skupina “Administratorji”, ki ima najvišji, neomejen nivo pravic, vidi in lahko ureja vse zapise v aplikaciji. Za ostale uporabnike pa se ponavadi pravice omejijo, tako da lahko dostopajo samo do svojih zapisov. Posameznik iz skupine “Uporabniki” posledično vidi samo zapise, kjer je izbran kot odgovorna oseba, izvajalec naloge ali aktivnosti, udeleženec na sestanku …

Skupina "Administrator"

Na spodnjem primeru vidimo, da Janez Novak, ki je administrator aplikacije in ima najvišji, neomejen nivo pravic, vidi vse zapise na zavihku “Aktivnosti”.

Zamegljeni zapisi na urniku

Tudi na urniku so mu vidne vse aktivnosti vseh uporabnikov aplikacije. Lahko klikne na posamezni zapis in si ga odpre v predogledu.

Zamegljeni zapisi na urniku

Skupina "Uporabniki"

Živa Bukovc spada v skupino “Uporabniki”, za katero je urejeno, da posameznik vidi in lahko ureja le svoje zapise. Na zavihku “Aktivnosti” tako vidi le tiste zapise kjer je določena kot izvajalka ter tiste, ki jih je sama dodelila svojim sodelavcem.

Zamegljeni zapisi na urniku

Na urniku so ji njeni zapisi normalno vidni in lahko do njih dostopa, medtem ko so zapisi drugih uporabnikov zamegljeni.

Zamegljeni zapisi na urniku

Zamegljeni prikaz zapisov na urniku omogoča, da imajo uporabniki še vedno informacijo o tem kdaj so njihovi sodelavci zasedeni, nimajo pa vpogleda v preostale podatke.

Smo odgovorili na vaše vprašanje?

thumbs-up Ja, hvala!
thumbs-down Niti ne.

Kaj bi lahko v tem članku naredili bolje?

Hvala za vaše mnenje.