Več izvajalcev naloge

idea V tem članku boste izvedeli

V Intrixu privzeto velja, da posamezno nalogo ureja le en uporabnik oziroma izvajalec. V nekaterih primerih pa se vseeno izkaže, da izvajalec naloge ni posameznik temveč, da nalogo izvaja več uporabnikov hkrati. 

Kako na nalogo dodati več izvajalcev?

V primeru, da bi na posamezno nalogo želeli dodati več izvajalcev, vam lahko za takšne primere v Intrixu sam vnosni obrazec nalog prilagodimo in zraven polja “Izvajalec” dodamo tudi polje “Sodelujoči izvajalci”.

novo_polje

Polje “Izvajalec” še naprej ostane enojno in v njem lahko določimo samo enega uporabnika, medtem ko lahko v polju “Sodelujoči izvajalci” nastavimo več uporabnikov. Takšna ureditev se je izkazala za najboljšo rešitev, saj se s tem izognemo prelaganju odgovornosti uporabnikov, ki rešujejo skupno nalogo. 

sodelujoci_izvajalci

Prikaz naloge na urniku vseh sodelujočih

Naloga se na urniku prikazuje vsem, tako uporabniku, ki je določen v polju “Izvajalec” kot tudi uporabnikom dodanim v polje “Sodelujoči izvajalci”.

pogled_urnik

Prav tako so vsi obveščeni o nalogi, ko je izbrana opcija “Obvesti izvajalce (e-pošta)”, ki pa jo najdete čistu na dnu obrazca “Naloge”.

obvesti_izvajalca

Smo odgovorili na vaše vprašanje?

thumbs-up Ja, hvala!
thumbs-down Niti ne.

Kaj bi lahko v tem članku naredili bolje?

Hvala za vaše mnenje.