Prvi koraki

Spreminjanje šifrantov

V Intrix-u so na voljo šifranti oziroma polja, ki imajo prednastavljene vrednosti, katere lahko dodajate in urejate sami, seveda če imate pravice za to. Primer takšnega šifranta je prikazan na spodnji sliki.

Urejanje-šifrantov-na-zavihku

Polja za vnosni obrazec si ne morete dodati sami (to vam lahko uredimo v naši podpori), lahko pa sami spreminjate vrednosti v šifrantu.

Kot lahko vidimo, smo v našem primeru dodali vrednost šifranta za pomembnost novega podjetja. Kliknili smo na Podjetja in nato na Dodaj ter izbrali Ostalo.

Na vnosnem obrazcu lahko imamo na polju, ki je šifrant dve možnosti:

  • Lahko izberemo samo eno vrednost (tak primer je šifrant tipa spustni meni);
  • Lahko izberemo oziroma obljukamo več vrednosti naenkrat (tak primer je šifrant tipa choose box).

Vrednosti v šifrantu lahko dodate tako, da kliknete na Nastavitve in izberete Šifranti. Nato kliknete na želen šifrant, da pridete do njegovih vrednosti in kliknete Dodaj.

Nato dodate naziv in sortiranje – vrstni red vrednosti prikazane na obrazcu, ter obkljukate Aktiven, da bo nova vrednost prikazana. Če pa neka vrednost več ni aktualna in nočete, da bi se prikazovala na vnosnem obrazcu, jo naredite za neaktivno (odstranite kljukico pri aktivno).

Nova-pomembnost-podjetja

Uporabnik Intrix-a bo tako imel med prednastavljenemi vrednostmi novo vrednost šifranta. V našem primeru bo lahko določil kako pomembno je podjetje, ki ga dodaja.

Pomembnost-podjetja-šifranti

Med kontakti pa lahko vidite primer šifranta pri katerem lahko izbiramo med funkcijami v podjetju. Tukaj gre za vrsto šifranta s spustnim seznamom.

ŠIfrant-spustni-seznam

Če pravic za dodajanje in urejanje šifrantov nimate, se obrnite na skrbnika vaše aplikacije.

Smo odgovorili na vaše vprašanje?

Ja, hvala!
Niti ne.
logo eu regional development found

Kako učinkovito prodajati?

CRM PRIROČNIK

74% podjetij, ki uporabljajo CRM, poroča o boljših odnosih s strankami. - preverite Markove nasvete za boljše prodajne rezultate z našim e-priročnikom.