Urejanje šifrantov

V Intrix-u so na voljo šifranti oziroma polja, ki imajo prednastavljene vrednosti, katere lahko dodajate in urejate sami, seveda če imate pravice za to. Primer takšnega šifranta je prikazan na spodnji sliki.

Polja za vnosni obrazec si ne morete dodati sami (to vam lahko uredimo v naši podpori), lahko pa sami spreminjate vrednosti v šifrantu.

Kot lahko vidimo, smo v našem primeru dodali vrednost šifranta za pomembnost novega podjetja. Kliknili smo na “Podjetja” in nato na “Dodaj” ter izbrali “Ostalo”.

Na vnosnem obrazcu lahko imamo na polju, ki je šifrant dve možnosti:

  • Lahko izberemo samo eno vrednost (tak primer je šifrant tipa spustni meni);
  • Lahko izberemo oziroma obljukamo več vrednosti naenkrat (tak primer je šifrant tipa choose box).

Vrednosti v šifrantu lahko dodate tako, da kliknete na “Nastavitve” in izberete “Šifranti”. Nato kliknete na želen šifrant, da pridete do njegovih vrednosti in kliknete “Dodaj”.

Nato dodate naziv in sortiranje – vrstni red vrednosti prikazane na obrazcu, ter obkljukate “Aktiven”, da bo nova vrednost prikazana. Če pa neka vrednost več ni aktualna in nočete, da bi se prikazovala na vnosnem obrazcu, jo naredite za neaktivno (odstranite kljukico pri aktivno).

Če želite lahko določite tudi sortiranje, kar pomeni, da določite vrstni red prikaza šifrantov na obrazcu (npr. 20 – pomeni, da bo nova vrednost na obrazcu prikazana na drugem mestu).

Uporabnik Intrix-a bo tako imel med prednastavljenemi vrednostmi novo vrednost šifranta. V našem primeru bo lahko določil kako pomembno je podjetje, ki ga dodaja.

Med kontakti pa lahko vidite primer šifranta pri katerem lahko izbiramo med funkcijami v podjetju. Tukaj gre za vrsto šifranta s spustnim seznamom.

Če pravic za dodajanje in urejanje šifrantov nimate, se prosim obrnite na skrbnika vaše aplikacije.

Smo odgovorili na vaše vprašanje?

thumbs-up Ja, hvala!
thumbs-down Niti ne.

Kaj bi lahko v tem članku naredili bolje?

Hvala za vaše mnenje.