Sinhronizacija z Microsoft Outlook koledarjem

Koledar v sistemu Intrix lahko na enostaven način povežete tudi s koledarjem v Outlooku. S tem boste imeli v vsakem trenutku pregled nad svojimi aktivnostmi. Povezava je enosmerna, iz Intrixa v drug koledar, obratno ni možno (iz razloga, ker boste v Intrixu aktivnost pripeli določeni stranki ali povpraševanju za uporabno zgodovino stranke).

Povezavo vzpostavimo v naslednjih korakih:

Kreiranje povezave za prenos

Najprej se prijavimo v svojo Intrix aplikacijo in kliknemo na “Organizator”.

Na levi strani se nahajajo shranjeni filtri s prikazom aktivnosti. V meniju izberemo tistega, ki ga želimo sinhronizirati. Če želimo prenašati vse aktivnosti, izberemo „Moj urnik“, če potrebujemo samo določeno aktivnost, npr. sestanke, izberemo filter „Pregled sestankov“. V primeru, da želenega filtra še nimamo, ga shranimo (kako shranimo filter).

Ko izberemo želen pogled, kliknemo na “Kopiraj povezavo iCal”. S klikom kopiramo povezavo v odložišče in jo nato lahko kamorkoli poljubno prilepimo. Nadaljevanje postopka je odvisno od naprave, s katero želite sinhronizirati koledar.

Moj-urnik-ical-povezava

Sinhronizacija s koledarjem Microsoft Outlook 2010​

Odpremo Outlook 2010 in izberemo koledar. Z miško se postavimo na moj koledar (My Calendar). Kliknemo z desnim klikom na moj koledar, izberemo dodaj koledar, ter kliknemo na internetni koledar, kot lahko vidimo na sliki v nadaljevanju.

8-outlook-dodajanje-urlja-4

Odpre se nam okno, kjer prilepimo povezavo, ki smo jo kopirali iz Intrixa. Postavimo se v okno, ter kliknemo z desnim miškinim klikom in izberemo prilepi. Ko smo to naredili kliknemo na OK.

9-otlook-2010-5

Microsoft Outlook 2010 koledar je sedaj sinhroniziran z Intrix koledarjem in vse spremembe na koledarju v Intrixu se posodobijo tudi na koledarju v Outlooku.

Koledar se bo posodobil zmeraj, ko se bo sprožila akcija pošlji/prejmi. To akcijo lahko nastavimo tako, da se bo prožila samodejno. Kliknemo na zavihek pošlji/prejmi in izberemo Definiraj skupine za pošiljanje/prejemanje.

10-otlook-avtomatska-sinhronizacija

Izberemo skupino Vsi računi. V razdelku Nastavitev za skupino ime skupine za pošiljanje/prejemanje potrdite polje Razporedi samodejno pošiljanje/prejemanje vsakih n minut. Vnesemo število med 1 in 1440, kar predstavlja minute, da nastavimo samodejni časovni interval posodabljanja.

11-outlook-nastavitve

Smo odgovorili na vaše vprašanje?

thumbs-up Ja, hvala!
thumbs-down Niti ne.

Kaj bi lahko v tem članku naredili bolje?

Hvala za vaše mnenje.