Shranjevanje naslova za posredovanje e-pošte v Intrix

Pomembna elektronska pošta, se lahko v Intrix zabeleži samodejno, brez ročnega vnosa. K zabeleženi vsebini e-pošte pa bodo priložene tudi priloge. Gre za tako imenovano Intrix parser povezavo, ki jo določimo posamezni aplikaciji in jo nato uporabimo pri prenosu e-pošte.

Zavihek E-pošta

Na zavihku E-pošta se beležijo in shranjujejo tista e-poštna sporočila, ki so za nas pomembna in jih želimo imeti zavedene v Intrixu. V kolikor v Intrixu že obstaja kontakt ali podjetje z e-poštnim naslovom na katerega pošiljate sporočilo, se bo e-pošta ob dodani parser povezavi, vezala tudi na omenjen kontakt ali podjetje.

Parser naslov, ki je unikaten za vsako aplikacijo, najdete pod ikono “?”, označeno na sliki spodaj:  

E-posta-parser-povezava

Vašega unikatnega sistemskega e-poštnega naslova ni mogoče spremeniti v preprostejšo obliko (naslov dobite v obliki [email protected]). V vaš poštni odjemalec ga tako prenesete v celoti, na enega izmed spodaj opisanih načinov:

Shranjevanje povezave v Gmailu

Desno zgoraj kliknete na ikono Google Apps, nato izberete Kontakti (angl. Contacts).

Gmail-račun

Dodate novi zapis kontakta, ki ga poimenujete po želji, v polje Email kopirate vaš parser naslov in shranite.

Gmail-dodaj-kontakt

Shranjevanje povezave v Outlooku

Na zavihku Osnovno v rubriki Novo kliknete na gumb Novi elementi in izberete opcijo Stik. V novem oknu, ki se odpre, po želji poimenujete nov stik ter v polje E-pošta kopirate vaš parser naslov.

Outlook

Parser naslov na Projektih in Priložnostih

Parser naslova v Intrixu obstajata tudi na zavihku Projekti in Priložnosti. Za njiju velja, da se v Intrixu pojavljata drugje, kot parser naslov na zavihku E-pošta.

Posamezen zapis na zavihku Projekti ali Priložnosti ima unikaten parser naslov, katerega dodate pri pošijanju e-pošte. Parser naslov najdete na posameznem zapisu, kot je prikazano spodaj.

parser_naslov-priloznosti

Ko izbran parser naslov iz zapisa priložnosti ali projekta dodate v kopijo e-pošte, se bo e-poštno sporočilo zabeležilo v vezani vsebini priložnosti ali projekta ter sočasno tudi na zavihek E-pošta.

parser_naslov-vezana-vsebina

Smo odgovorili na vaše vprašanje?

thumbs-up Ja, hvala!
thumbs-down Niti ne.

Kaj bi lahko v tem članku naredili bolje?

Hvala za vaše mnenje.