Prilagajanje stolpcev na seznamu

Na posameznem zavihku v aplikaciji Intrix je vrstni red stolpcev možno urediti po želji. Izbrati je možno tudi katere stolpce želimo imeti na seznamu prikazane in katere ne ali urediti njihov vrstni red. Dostop do teh nastavitev prikazuje spodnja slika. S klikom na ikono “očesa” se odpre seznam za urejanje.

S klikom na okvirček pred imenom, označimo kateri stolpcem želimo, da je na seznamu zavihka prikazan. Stolpce lahko s klikom tudi odstranimo. Spremembe na seznamu bodo vidne ob kliku na gumb “Shrani“. Vsaka sprememba sortiranja se shrani v vaš uporabniški profil. Tako si lahko v vseh zavihkih nastavite poljuben način sortiranja.

Kadarkoli pa lahko tudi ponastavite seznam stolpcev na privzeto, tako kot je bil urejen pred vašimi prilagoditvami – v meniju za prilagoditve seznama kliknete “Naloži privzeti seznam”.

Prav tako si lahko po meri nastavite širino vsakega stolpca. Vse te nastavitve se shranijo v vaš uporabniški profil.

Vsak stolpec pa lahko tudi po želji sortirate naraščajoče ali padajoče. Zraven imena stolpca se prikažeta dve puščici. Tista puščica katera je obarvana v modro barvo nakazuje kako je sortiranje zapisov na podlagi tega stolpca urejeno. Iz spodnje slike lahko vidimo, da je sortiranje urejeno po stolpcu “Naziv” naraščajoče.

sortiranje-stolpcev-intrix

Smo odgovorili na vaše vprašanje?

thumbs-up Ja, hvala!
thumbs-down Niti ne.

Kaj bi lahko v tem članku naredili bolje?

Hvala za vaše mnenje.