Pravila za ureditev novega ali pozabljenega uporabniškega gesla ter obvezna menjava gesla na 180 dni

idea V tem članku boste izvedeli

Znotraj nadgradnje Intrix CRM aplikacije nenehno skrbimo tudi za varnost podatkov, ki se hranijo v posamezni aplikaciji. Pomembno vlogo pri dostopu do podatkov imajo tudi uporabniška gesla, ki posameznemu uporabniku omogočajo prijavo v sistem.

Pravila za ustvarjanje uporabniškega gesla

Da bi ustvarili resnično dobro in varno geslo, je potrebno slediti določenim pravilom. Svetujemo, da ob posodabljanju gesla ne uporabljate zaporedja številk na tipkovnici in ne kombinacije imena in priimka ali datuma rojstva. Izogibajte se tudi uporabi enega gesla za vse uporabniške račune. Pravila, ki jih je potrebno upoštevati, so:

Intrix novo geslo

Ko boste geslo ustvarili in se bodo vsa zahtevana pravila obarvala v zeleno, kliknete na gumb “Shrani”, ki vas bo prijavil v vaš Intrix.

shranjevanje novega gesla v intrixu

Pozabljeno geslo

Če ste svoje geslo za prijavo v Intrix pozabili, je potrebno na vstopni strani vašega Intrixa vpisati uporabniško ime, nato pa klikniti na povezavo “Ste pozabili geslo?”.

ste pozabili geslo?

Klik na povezavo “Ste pozabili geslo?” vas bo preusmeril na stran, kjer je potrebno vpisati elektronski naslov, ki je vnešen v vaš uporabniški račun, in klikniti “Obnovi”. Nato preverite elektronsko pošto. Če v nekaj minutah ne prejmete sporočila, preverite mapo za SPAM.

obnovitev intrix gesla

V e-pošti, ki sto jo prejeli, kliknite na “Posodobitev gesla” in nastavite novo uporabniško geslo, z upoštevanjem pravil za ustvarjanje gesla. Povezava za ureditev novega gesla bo aktivna samo 24 ur.

posodobitev intrix gesla

Obvezna menjava uporabniškega gesla vsakih 180 dni

Z ustvarjanjem dovolj zapletenega gesla lahko zaklenemo in onemogočimo dostop do aplikacije in informacij v njej. S tem namenom tudi v Intrixu na vsakih 180 dni uporabnike obveščamo o obvezni menjavi gesla.

Po preteku gesla, torej vsakih 180 dni, vas bo sistem avtomatsko odjavil. Ko se boste z obstoječim geslom poskušali prijaviti, vas bo sistem preusmeril na stran za ponastavitev gesla, kjer boste vnesli novo geslo, z upoštevanjem pravil za ustvarjanje gesla.

Smo odgovorili na vaše vprašanje?

thumbs-up Ja, hvala!
thumbs-down Niti ne.

Kaj bi lahko v tem članku naredili bolje?

Hvala za vaše mnenje.