Obnovitvene kode za dvostopenjsko avtentikacijo (2FA)

idea V tem članku boste izvedeli

Ob nastavitvi dvostopenjske avtentikacije pridobite dostop do desetih obnovitvenih kod, ki so na voljo za prenos. Preverite zakaj jih potrebujete, kako jih pridobite in uporabite.

2FA obnovitvene kode-naslovna slika

Obnovitveno kodo boste potrebovali v primeru, da nimate dostopa do telefona ali avtentikacijske aplikacije za 2FA vpis v Intrix aplikacijo. Vsako obnovitveno kodo je za vpis mogoče uporabiti samo enkrat. Za prijavo morata biti vaše uporabniško ime in geslo še vedno pravilna, preden vnesete obnovitveno kodo.

POMEMBNO! Pozivamo vas, da si, takoj ob vzpostavitvi 2FA, pridobite vaših 10 obnovitvenih kod in jih shranite na varno mesto.

Kako pridobiti obnovitvene kode?

Pojdite na Nastavitve in v desnem stolpcu izberite “Geslo in varnost”.

Pri Dvostopenjski avtentikaciji kliknite na “Obnovitvene kode”.

2FA obnovitvene kode

Za prikaz obnovitvenih kod vpišite 6-mestno kodo, ki jo boste prejeli na telefon ali v avtentikacijsko aplikacijo, in kliknite na “PRIDOBI KODE”.

Intrix-obnovitvene kode-navodila

Izpisalo se vam bo 10 obnovitvenih kod, ki jih lahko natisnete, prenesete ali kopirate na varno mesto.

Intrix 2FA obnovitvene kode

Kako poteka vpis v Intrix z obnovitveno kodo?

Kot do sedaj, vpišite vaše uporabniško ime in geslo ter kliknite “PRIJAVA”. Prikazal se bo naslednji korak prijave, kjer boste morali v kvadratke vpisati 6-mestno kodo, ki jo boste dobili na vašo telefonsko številko ali v avtentikacijsko aplikacijo.

Če ste izgubili dostop do svoje 2FA naprave, kliknite na “Prijavite se z obnovitveno kodo”.

Poiščite obnovitvene kode, ki ste si jih natisnili, prenesli ali shranili. Uporabite 1 izmed 10-ih obnovitvenih kod, jo vpišite v prijavni obrazec in kliknite “PRIJAVA”.

2FA vnos obnovitvene kode

Obnovitveno kodo, ki ste jo uporabili za vpis v Intrix aplikacijo, lahko iz svojega seznama izbrišete, saj velja samo za enkratno prijavo.

Če niste shranili svojih obnovitvenih kod in nimate dostopa do telefona ali avtentikacijske aplikacije, vam lahko pomagamo mi.

Vpis v Intrix ali onemogočanje 2FA prek podpore se izvede le, ko uporabnik nima več dostopa do naprave 2FA ali obnovitvenih kod. 

Če si kod niste shranili, nas kontaktirajte na [email protected].

Smo odgovorili na vaše vprašanje?

thumbs-up Ja, hvala!
thumbs-down Niti ne.

Kaj bi lahko v tem članku naredili bolje?

Hvala za vaše mnenje.