Priprava projektov iz predloge

idea V tem članku boste izvedeli

Če se nam projekti in njihove naloge ponavljajo, si lahko ustvarimo in shranimo predlogo, ki jo lahko uporabimo vsakič, ko ustvarimo nov zapis. V nadaljevanju so predstavljeni koraki za kreiranje predloge in projekta iz predloge.

Da si ustvarimo novo predlogo za naš projekt moramo najprej klikniti v zgornjem desnem kotu na avatar z našo sliko, pri čemer se nam razpre spustni seznam. Izberemo možnost “Nastavitve”.

Nato pa se v okviru nastavitev pomaknemo na razdelek “Nastavitve aplikacije”, kjer izberemo možnost “Šifranti”.

Pomaknemo se nekoliko navzdol, da pridemo do šifranta “Predloge projektov”. Pri temu šifrantu izberemo možnost “pogleda” tako, da kliknemo na ta šifrant.

Pridemo na seznam predlogov projektov, kjer lahko vidimo že vse obstojoče predloge, s klikom na zelen gumb “+ Dodaj” v zgornjem desnem kotu pa lahko tudi samo ustvarimo svojo lastno predlogo.

Izpolnimo vsa potrebna polja za predlogo projekta, kot so “Naziv”, “Tip” ter “Podjetje”. Prav tako pa lahko tudi že na sami predlogi določimo kdo je vključen v samo projektno skupino in kdo je vodja projekta. Ko izpolnimo vsa željena polja, predlogo shranimo s klikom na zelen gumb “Shrani”.

V seznamu predloge projektov se je zdaj prikazala tudi naša predloga, ki smo jo ravno prej ustvarili in shranili.

Dodajanje nalog

Če želimo tej predlogi projekta dodati tudi naloge, kliknemo nanjo ali pa na modro ikono očesa. Odpre se nam predogled same predloge. Pomaknemo se nekoliko nižje do razdelka “Predloge nalog”, kjer lahko dodamo naloge, ki se pri tem projektu ponavljajo.

Vnesemo vse potrebne podatke in shranimo nalogo.

Enak postopek ponovimo za dodajanje vsake nove naloge.

Dodajanje projekta iz predloge

Vrnemo se nazaj na “Podatke” in v zavihku “Projekti” dodamo nov projekt. Pri vnosnem polju “Določi projekt iz predloge” izberemo projekt iz predloge, ki smo ga ustvarili pred tem.

Izpolnimo oziroma spremenimo podatke o projektu in ga nato shranimo. Ko odpremo shranjen projekt, so pri tem projektu tudi naloge iz predloge, ki jim po potrebi spremenimo podatke (roke itd.)

Smo odgovorili na vaše vprašanje?

thumbs-up Ja, hvala!
thumbs-down Niti ne.

Kaj bi lahko v tem članku naredili bolje?

Hvala za vaše mnenje.