Isti e-poštni naslov na večih kontaktih v Intrixu

idea V tem članku boste izvedeli

E-poštni naslov je v Intrixu unikatna vrednost, kar pomeni, da več različnih kontaktov ne more imeti istega naslova, pri čemer pa obstajajo izjeme. Preberite več o unikatnosti e-poštnega naslova v Intrixu.

E-poštni naslov je v Intrixu unikatna vrednost. V praksi to pomeni, da dva ali več različnih kontaktov ne morejo imeti istega e-poštnega naslova. Kadar želite v Intrix na kontakt ali stranko dodati e-poštni naslov, ki že obstaja, vas Intrix o tem opozori in se to polje obarva v rdeče, prav tako pa se nam izpiše spodnje obvestilo.

Ukinitev unikatnosti e-pošte na kontaktih

Pri naših uporabnikih se občasno pokaže potreba po ukinitvi unikatnosti e-pošte v sistemu Intrix. Običajno takrat, kadar kontakti uporabljajo isti e-poštni naslov podjetja, npr: [email protected]. Na željo uporabnika lahko odstranitev unikatnosti izvedemo samo pri nas, v ozadju sistema, vendar ta za seboj potegne tudi določene slabosti.

Prenos kontaktov v orodje za masovno pošiljanje e-pošte

Odstranitev unikatnosti e-poštnega naslova lahko povzroči težavo pri prenosu kontaktov v orodje za masovno pošiljanje e-pošte (Mailchimp, SqualoMail, SendInBlue itd.). V orodjih za masovno pošiljanje, je e-pošta namreč unikatna vrednost, preko katere orodje prepozna kontakt. V kolikor se v vašem Intrixu unikatnosti odstrani in sočasno uporabljate tudi orodje za množično pošiljanje, bo v le-tem prenos kontaktov povzročil spremembo naziva kontakta. V praksi to pomeni, da se, ob vsakokratnem prenosu kontaktov iz Intrixa v orodje za množično pošiljanje e-pošte, lahko spremenita ime in priimek kontakta.

Shranjevanje e-pošte in vezava na kontakt ali podjetje

Kadar ima več kontaktov isti e-poštni naslov in želite, da se pomembna e-pošta shrani v vašem Intrixu, se bo ta vezala na vse tiste kontakte, ki imajo omenjen e-poštni naslov. Torej ne boste točno vedeli, kateremu izmed kontaktov je bila e-pošta poslana oz. namenjena.

Smo odgovorili na vaše vprašanje?

thumbs-up Ja, hvala!
thumbs-down Niti ne.

Kaj bi lahko v tem članku naredili bolje?

Hvala za vaše mnenje.