Enotna prijava (Single sign on) v Intrixu!

idea V tem članku boste izvedeli

S pomočjo protokola Open ID Connect vam sedaj lahko v Intrixu omogočimo enotno prijavo oz. single sign on. To je varen dostop do Intrixa prek ponudnika identitete (IdP) po vaši izbiri. To deluje tako, da prenesemo identiteto uporabnika z enega mesta (ponudnik identitete) na drugo (Intrix).

To lahko sedaj v Intrixu omogočite tudi vi, v nekaj preprostih korakih! Poskrbite še za večjo varnost vaših podatkov in enostavno prijavo brez zamudnega vnašanja gesel.

Enotna prijava (SSO) je orodje za preverjanje pristnosti uporabnikov, ki uporabnikom omogoča varen dostop do več aplikacij in storitev z uporabo samo enega niza avtentikacije. Ne glede na to, ali je vaš delovni dan odvisen od Intrixa, Slacka, Asane, Google Workspacea ali Zooma, vam SSO ponuja pripomoček za prijavo s samo enim geslom, ki vam omogoča dostop do vsake integrirane aplikacije. Namesto dvanajstih gesel na dan SSO varno zagotavlja, da potrebujete samo eno.

Enotna prijava bo končala vaše dneve pomnjenja in vnašanja večih gesel ter odpravila frustracije, ki jih povzročajo ponastavitve pozabljenih gesel. Uporabniki lahko tudi dostopajo do številnih platform in aplikacij, ne da bi se morali vsakič znova prijaviti.

Kako deluje SSO?

SSO temelji na konceptu zvezne identitete, ki je deljenje atributov identitete v zaupanja vrednih, avtonomnih sistemih. Ko uporabniku zaupa en sistem, se mu samodejno odobri dostop do vseh drugih, ki so z njim vzpostavili zaupljiv odnos. To zagotavlja osnovo za sodobne rešitve SSO, ki so omogočene prek protokolov, kot sta OpenID Connect in SAML 2.0.

Ko se uporabnik vpiše v storitev s svojo prijavo v SSO, se ustvari žeton za preverjanje pristnosti in shrani v njegovem brskalniku ali v strežnikih rešitve SSO. Vsaka aplikacija ali spletna stran, do katere uporabnik pozneje dostopi, bo preverila s storitvijo SSO, ki nato pošlje uporabnikov žeton, da potrdi njihovo identiteto in mu omogoči dostop.

Prednosti SSO

Z uvedno možnosti SSO smo pri Intrixu izkoristili številne prednosti, od izogibanja tveganjem, ki jih predstavlja recikliranje gesel, do zagotavljanja brezhibne uporabniške izkušnje. Glavne prednosti enotne prijave v Intrix vključujejo:

Zmanjšana možnost vdorov (napadov): SSO odpravi vse slabe prakse gesel, kar pomeni, da je vaše podjetje takoj manj ranljivo za vdore v informacijski sistem. Uporabnikom omogoča, da se osredotočijo na pomnjenje enega močnega, edinstvenega gesla, ter zmanjša zamudne ponastavitve gesel.

Brezhiben in varen uporabniški dostop: SSO zagotavlja vpogled v realnem času, kateri uporabniki so dostopali do aplikacij, kdaj in od kod, kar podjetjem omogoča, da zaščitijo celovitost svojih sistemov.

Opolnomočeni in produktivni uporabniki: uporabniki vedno bolj zahtevajo hiter in brezhiben dostop do aplikacij, ki jih potrebujejo za opravljanje svojega dela. Ročno upravljanje zahtev je dolgotrajen proces, ki samo frustrira uporabnike. Preverjanje pristnosti SSO odpravlja potrebo po ročnem nadzoru in omogoča takojšen dostop do več tisoč aplikacij z enim klikom.

Pripravljenost na prihodnost: SSO je prvi korak pri zaščiti vašega podjetja in njegovih uporabnikov. Na temelju SSO lahko vaša organizacija uvede druge najboljše varnostne prakse, kot je uvedba večfaktorske avtentikacije (MFA) in povezava z preverjanjem identitete, ocenami tveganja in orodji za upravljanje soglasij, da bi obravnavali potrebe po skladnosti in ublažili goljufije. Če začnete na pravi nogi z enotno prijavo, pripravite svoje podjetje za prihodnjo varnost.

Enotna prijava (SSO) v Intrixu

V Intrixu enotna prijava ni samodejno na voljo vsem uporabnikom, pač pa vam jo vklopimo po meri. Za možnosti vklopa v vašem podjetju in ponudbo nas kontaktirajte na [email protected] in z veseljem vam bomo pomagali.

Kako enostavno je vklopiti enotno prijavo (SSO) v Intrixu?

Ko je enotna prijava za vašo Intrix aplikacijo vzpostavljena, morate samo še povezati vaš Intrix račun z računom vaše enotne prijave (Office365, Google, Apple …).

Prijavite se v Intrix.

Pojdite na ikono z vašo sliko in pri spustnem meniju kliknite na Nastavitve. V desnem stolpcu izberite “Geslo in varnost”.

sso-enotna-prijava-nastavitve

Na desni strani se vam bo zdaj prikazala nova možnost avtentikacije – enotna prijava (SSO).

Za nastavitev SSO kliknete na gumb “Google prijava” (ali katera druga) in izpolnite potrebne podatke.

Od sedaj naprej se boste lahko na loginu prijavili kar preko ikone za SSO (primer: Google prijava).

Če pa v Intrix še niste prijavljeni, lahko kar v prijavnem oknu kliknete “Google prijava” (ali Office 365 prijava) in se v naslednjem koraku prijavite v vaš zunanji račun – na ta način ga takoj povežete z vašim Intrixom.

enotna prijava - sso login

Nič več ponastavljanja ali pozabljanja gesel. 😉 Izkoristite novo Intrix funkcijo in nas kontaktirajte na [email protected].

Smo odgovorili na vaše vprašanje?

thumbs-up Ja, hvala!
thumbs-down Niti ne.

Kaj bi lahko v tem članku naredili bolje?

Hvala za vaše mnenje.