Zaposlitveni proces v Intrix HRM

Ena izmed nalog kadrovske službe je tudi iskanje ljudi za posamezna delovna mesta. V Intrix HRM aplikaciji lahko ustvarimo objave za nova delovna mesta in spremljamo prijavljene kandidate. 

Intrix HRM omogoča, da se te objave avtomatsko prenesejo na zunanje zaposlitvene portale (če imamo dogovor z njimi) ali na našo spletno stran. Ko se kandidati prijavljajo na prosta delovna mesta preko elektronske pošte ali obrazcev na naši spletni strani, se prijave avtomatsko zapišejo v Intrix HRM aplikacijo k razpisanemu delovnemu mestu. 

Dodajanje novega zaposlitvenega oglasa

Nov zaposlitveni oglas dodamo tako, da se postavimo na zavihek “Zaposlovanje” in kliknemo na gumb “DODAJ” v zgornjem desnem kotu. Na tem zavihku lahko vidimo čisto vse zaposlitvene oglase, ki smo jih kadarkoli objavili. Pri tem lahko vidimo kakšen je status posameznega oglasa, koliko je bilo prijavljenih kandidatov, kakšen je naziv delovnega mesta, itd.

zaposlitveni-oglas-intrix

Npr., da v našem podjetju iščemo novo vodjo projektov v marketingu. Ko kliknemo na gumb “DODAJ“, se nam odpre novo okno, kjer izpolnimo vse potrebne podatke: odgovorna oseba, naziv delovnega mesta, tip zaposlitve, oddelek, rok za prijavo, status, opis delovnega mesta, itd.

nov-oglas-intrix

Če se pomaknemo nekoliko nižje na obrazcu, vidimo tudi kje smo označili, da naj se ta razpis iz Intrixa avtomatsko objavi – polje “Objavi na zaposlitvenih portalih“.

zaposlitveni-portali

Kandidati

Ko je naš oglas objavljen, lahko v Intrixu vidimo tudi vse prijave oz. vse kandidate, ki so se na naš zaposlitveni oglas prijavili. To lahko vidimo kar preko zavihka “Zaposlovanje“, kjer imamo pregled nad vsemi zaposlitvenimi oglasi.

kandidati-intrix

Če odpremo naš zaposlitveni oglas v podrobnem ogledu (iz seznama vseh zapisov kliknemo na ikono očesa), potem lahko vidimo kdo so kandidati, ki so se prijavili na ta razpis. Naše kandidate lahko spremljamo po različnih statusih, torej ali je kandidat v statusu “intervju“, ali ima status “pregled” (njegov življenjepis je še v pregledu), ali ima status “ožji izbor” (kandidat se je dobro odrezal na intervjuju in je primeren za to delovno mesto).

Tukaj lahko torej vidimo ključne informacije o posameznih kandidatih. To pa lahko nadgradimo z ocenami kandidatov, kar pomeni, da imajo osebe v podjetju, ki so vključene v izbor kandidatov, možnost podati oceno bodisi med samim razgovorom, bodisi med prebiranjem prijavnih podatkov.

Če se pomaknemo na zavihek “Kandidati“, si lahko kandidate filtriramo po določenih filtrih. Npr., da nas ponovno zanima kdo od kandidatov se je prijavil na razpisano delovno mesto za vodjo projektov v marketingu. Z opcijo filtriraj si prikažemo želene podatke.

kandidati-filter

Vsi kandidati, ki imajo status “uspešno” na zavihku “Kandidati” (ti so že šli skozi zaposlitveni proces in smo se odločili, da bomo z njimi sodelovali), so že avtomatsko dodani v zavihek “Sodelavci“.

kandidati-uspešno
kandidati-sodelavci

Kanban pogled

Ker imamo pri kandidatih dodan status, jih lahko pogledamo v kanban pogledu. Do kanban pogleda pridemo s klikom na kanban ikono zraven ikone očesa.

kanban-pogled

Kandidate lahko s potegom oziroma “drag&drop” funkcijo premikamo iz statusa v status.

Koledar

Vse podatke o intervjujih s kandidati, o dodatnih internih izobraževanjih, 1:1 razgovorih s sodelavcih lahko vidimo tudi na koledarju. S klikom na vsak dogodek na koledarju lahko vidimo njegove podrobnosti.

koledar-intrix

Smo odgovorili na vaše vprašanje?

thumbs-up Ja, hvala!
thumbs-down Niti ne.

Kaj bi lahko v tem članku naredili bolje?

Hvala za vaše mnenje.