Prilagajanje stolpcev na seznamu v Intrix HRM

Na vsakem zavihku v Intrix HRM aplikaciji je mogoče urediti vrstni red stolpcev po želji. Izbrati je možno katere stolpce želimo imeti na seznamu prikazane in katere ne, prav tako pa lahko urejamo njihov vrstni red.

Nastavitve za prilagajanje stolpcev

Kot že omenjeno zgoraj, lahko na čisto vsakem zavihku, ki ga imamo v Intrixu, prilagajamo stolpce v seznamu zapisov. Dostop do teh nastavitev prikazuje spodnja slika. S klikom na ikono “očesa” se odpre seznam za urejanje.

prilagajanje-stolpci-intrix

S klikom na okvirček pred imenom označimo kateri stolpec želimo, da je na seznamu zavihka prikazan. Stolpce lahko s klikom tudi odstranimo. Spremembe na seznamu bodo vidne ob kliku na gumb “Shrani“. Vsaka sprememba sortiranja se shrani v vaš uporabniški profil. Tako si lahko v vseh zavihkih nastavite poljuben način sortiranja.

Prav tako si lahko po meri nastavite širino vsakega stolpca. Pri vsakem stolpcu se postavimo na mejo, nakar se nam prikaže odebeljen križec. S potegom nato povečamo/zmanjšamo širino stolpca.

Privzeti seznam

Kadarkoli pa lahko tudi ponastavite seznam stolpcev na privzeto, tako kot je bil urejen pred vašimi prilagoditvami – v meniju za prilagoditve seznama kliknete “Naloži privzeti seznam”.

privzeti-seznam-intrix

Sortiranje stolpcev

Vsak stolpec lahko sortirate naraščajoče ali padajoče. Zraven imena stolpca se prikažeta dve puščici. Tista puščica, ki je obarvana v modro barvo, nakazuje kako je sortiranje zapisov na podlagi tega stolpca urejeno. Iz spodnje slike lahko vidimo, da je sortiranje urejeno po stolpcu “Ime” naraščajoče.

sortiranje-intrix

Smo odgovorili na vaše vprašanje?

thumbs-up Ja, hvala!
thumbs-down Niti ne.

Kaj bi lahko v tem članku naredili bolje?

Hvala za vaše mnenje.