Intrix koledar

Intrixov koledar odlikujejo nove funkcionalnosti, ki dodatno poenostavljajo pregled in organizacijo vaših vsakodnevnih opravil. Vaše delo bo odslej še lažje!

koledar-intrix

Različni časovni pogledi na koledarju

Koledar lahko vaše aktivnosti prikaže na dnevnem, tedenskem, mesečnem ali letnem pogledu. Tako boste lažje načrtovali in imeli boljši pregled tudi nad aktivnostmi, ki trajajo dlje časa. Med pogledi enostavno preklapljate, tako, da si odprete spustni seznam in izberete želen pogled.

Pogled "Dan"

Prikaže vse aktivnosti, ki jih imamo planirane za tekoči dan.

koledar-dan

Pogled "Dnevni red"

Nam prikaže vse aktivnosti za vsak dan za celoten teden.

koledar-dnevni-red

Pogled "Teden" in "Drseči teden"

Tedenski pogled nam prikaže vse odprte aktivnosti tekočega tedna. V primeru, da izberemo opcijo “Drseči teden“, se nam na koledarju prikaže tekoči dan iz trenutnega tedna in dnevi iz naslednjega tedna.

koledar-drseci-teden

Pogled "Mesec"

Na mesečnem pogledu koledarja se na dnevnem nivoju aktivnosti prikaže klikabilni napis “+ več“. Klik na to povezavo omogoča, da se odpre celoten seznam aktivnosti, s klikom na “x” pa ga ponovno zapremo.

Pogled "Leto"

Prikažemo si lahko tudi letni pogled. V primeru, da kliknemo na določen dan, se nam odpre novo pojavno okno, kjer lahko vidimo kakšne aktivnosti imamo planirane za specifičen dan.

Možnost prikazovanja in skrivanja posameznih aktivnosti

Odslej lahko sami izbirate katere vrste aktivnosti želite videti na koledarju. Če boste na primer želeli videti samo sestanke ali pa vse aktivnosti tekočega tedna, lahko to enostavno prilagodite. Pred posamezno aktivnostjo označite kljukico ali jo odstranite, če aktivnosti ne bi želeli videti.

 

Možnost grafičnega pregleda trajanja aktivnosti

Vse dalj časa trajajoče aktivnosti so odslej na urniku grafično prikazane čez ure oziroma dneve trajanja. Tako imate boljšo sliko o zasedenosti in lažje načrtujete aktivnosti. Sestanek, ki traja od 13. do 16. ure, bo tako viden čez vse ure trajanja.

koledar-intrix

Vsako nalogo aktivnost ali sestanek, ki ga imamo na koledarju, lahko s klikom nanj odpremo v novem “pop up” oknu, kjer vidimo določene podatke. S tega okna imamo možnost, da odpremo kartico zapisa, ta zapis uredimo, podvojimo ali pa izbrišemo.

pop-up-zapisa

Pregled zapadlih aktivnosti

Desni del urnika prikazuje pregled vseh vaših zapadlih aktivnosti. Te lahko s funkcijo “drag & drop” enostavno razvrstite nazaj na želen datum preko samega koledarja.

zapadle-aktivnosti-intrix

Pogledi po meri na koledarju

Na koledarju lahko aktivnosti vseh ali nekaterih svojih sodelavcev pregledate hkrati na enem mestu. Izberite sodelavce, katerih urnik želite imeti prikazan istočasno. Iz seznama izberete dodatnega sodelavca ali skupino za prikaz, s klikom na “x” pa sodelavca ali skupino odstranite iz pregleda.

koledar-intrix-1

Shranjevanje pogleda

V prvem koraku nastavimo pogled. V filtru “Uporabniki in skupine” preko spustnega seznama izberemo npr. vse uporabnike prodajnega oddelka, pod razdelkom aktivnostmi pa pustimo samo sestanke in naloge. Privzeto so nastavljene vse aktivnosti, zato ostale odstranimo (jih samo odkljukamo).

Ko je pogled urejen, kliknemo na gumb “Ustvari nov pogled”.

nov-pogled-intrix

Odpre se pojavno okno v katerega vpišemo naziv pogleda. Naš pogled bomo poimenovali npr. “Aktivnosti – prodaja”. Shranjevanje končamo s klikom na gumb “Ustvari pogled”. Če bi želeli, bi lahko tudi obkljukali opcijo “Določi kot privzeti pogled“, kar pomeni, da zmeraj, ko bi odprli naš koledar, bi se nam privzeto prikazal ta pogled, ki smo ga nastavili.

ustvari-nov-pogled

Poglede, ki si jih nastavimo v filtrih, lahko prikažemo s klikom na spustni meni. Preprosto kliknemo na puščico zraven naziva pogleda in izberemo želen pogled.

prikaz-pogleda

Urejanje pogleda

Poglede, ki smo jih že shranili, lahko kadarkoli tudi uredimo. V našem pogledu bomo sestankom in nalogam dodali aktivnosti ter ga nastavili kot privzetega.

Najprej izberemo pogled, ki ga želimo spremeniti, nato pa dodamo aktivnosti. Na koncu kliknemo na puščico na gumbu “Ustvari nov pogled” in s klikom iz seznama izberemo “Posodobi pogled”.

urejanje-pogleda

Odpre se nam pojavno okno “Posodobi pogled” na katerem obkljukamo “Določi kot privzeti pogled” in s klikom potrdimo “Posodobi pogled”.

posodobi-pogled

Brisanje pogleda

Shranjene poglede lahko tudi izbrišemo. Enako kot pri urejanju, najprej izberemo želen pogled. S klikom na puščico na gumbu “Ustvari nov pogled” se nam odpre seznam iz katerega izberemo opcijo “Izbriši pogled”.

brisanje-pogleda

Sistem nas opozori ali smo prepričani, da želimo filter izbrisati. S klikom na “OK” potrdimo in prejmemo obvestilo, da je zapis izbrisan. 

brisanje-pogleda-intrix

Smo odgovorili na vaše vprašanje?

thumbs-up Ja, hvala!
thumbs-down Niti ne.

Kaj bi lahko v tem članku naredili bolje?

Hvala za vaše mnenje.