Nastavitve Intrix HRM aplikacije

idea V tem članku boste izvedeli

Podrobno spoznajte Intrix HRM nastavitve in prilagodite sistem vašim potrebam. Prilagodite obvestila, uporabniške informacije, barve ali druge nastavitve.

Nastavitve Intrix HRM aplikacije najdemo desno zgoraj zraven našega avatarja, pri čemer moramo najprej klikniti na puščico, da se nam prikaže spustni seznam. Iz spustnega seznama nato izberemo možnost “Nastavitve“.

nastavitve-intrix-hrm

Osebne nastavitve

Moj profil

V tem razdelku se ureja uporabniški profil in geslo za dostop do aplikacije. Zraven imena in priimka uporabnika, je obvezen podatek za vnos tudi elektronski naslov. Vnesete lahko tudi neobvezne podatke, kot so: funkcija v podjetju, številka mobilnega telefona, naslov, poštna številka ter kraj in datum rojstva. Na dnu se nahaja prostor za nalaganje datoteke, kamor lahko naložite profilno sliko.

Sprememba gesla

Geslo spremenite tako, da kliknete na “Geslo in varnost“. Vpišite dosedanje geslo, nato pa še novo geslo. Pri geslu predlagamo, da le-to ni enako uporabniškemu imenu in da je sestavljeno iz velikih in malih črk, posebnih znakov ter številk. Na koncu ne pozabite klikniti na gumb “Shrani“.

geslo-intrix-hrm

Ko se uporabnik prijavi v Intrix, v aplikaciji ostane prijavljen 24 ur. V primeru, da uporabnik na prijavni strani obkljuka opcijo “Zapomni si me” pa po prijavi ostane prijavljen 30 dni.

Nastavitve aplikacije

Tukaj lahko urejate splošne podatke o aplikaciji, nastavitve obveščanja, barvne teme, globalne nastavitve aplikacije in nastavitve vstopne strani. 

Šifrante, ki so prav tako del tega razdelka, vidijo in urejajo samo tisti uporabniki, katerim je dodeljena uporabniška skupina “Administratorji.

Splošno

Tukaj za izbran uporabniški profil nastavite jezik aplikacije. Jezik aplikacije je v osnovi v slovenskem ali hrvaškem jeziku. Zraven njiju pa je Intrix možno uporabljati še v angleškem. V primeru želje po dodatnem jeziku, je potrebno le-tega najprej vzpostaviti na naši strani. V kolikor bi to želeli, nas kontaktirajte na [email protected]. Uporabniki lahko nato jezik prosto izbirajo, kar pomeni, da lahko del uporabnikov uporablja slovenski jezik, del angleškega, del hrvaškega. Vsi uporabniki pa dostopajo do iste baze podatkov. 

Zraven jezika se tukaj izbira še oblika datuma in časa ter država. Izberete pa lahko tudi privzeto stran po prijavi ter s kljukico označite, če želite, da se na vašem urniku prikazujejo rojstni dnevi sodelavcev.

splošno-intrix-hrm

Nastavitve Intrix vstopne strani

Tukaj določite naziv aplikacije in naložite fotografijo, ki se pojavi na vstopni strani aplikacije, kjer vpisujete prijavne podatke (uporabniško ime ter geslo). 

vstopna-stran-hrm

Obveščanje

E-poštna obvestila ali potisna sporočila urejate v tem razdelku. Pri obeh tipih obvestil najprej izbirate, ali želite biti obveščeni o novih zapisih v zavihkih. Izberete lahko več zavihkov ali nobenega, če tega tipa obvestil ne želite prejemati.

Če obkljukate “Obvesti me o spremembah zapisov, katerih lastnik sem” ali “Omogoči email sporočila za zapise, ki jih spremljam“, boste prejeli e-poštno ali potisno sporočilo v trenutku, ko bo takšna sprememba izvedena s strani drugih uporabnikov aplikacije.

obveščanje-intrix-hrm

Globalne nastavitve

Te nastavitve so podobne splošnim nastavitvam, le da gre tukaj za nastavitve celotne aplikacije za vse uporabnike. Dodana je še izbira denarne valute.

globalne-intrix-hrm

Barvne teme

Vsak uporabnik aplikacije lahko izbira med osemnajstimi barvnimi temami. Sočasno pa si lahko tudi prikaže ali skrije barvne zavihke.

barve-teme-intrix-hrm

Šifranti v Intrixu

Šifrante, ki v aplikaciji že obstajajo, lahko ureja samo administrator aplikacije. Dodaja jih lahko ročno ali s pomočjo uvoza podatkov. Če potrebujete nov šifrant, nas o tem obvestite in dodali bomo novo polje s šifrantom.

šifranti-hrm

Administracija uporabnikov

Ta razdelek lahko vidijo in urejajo samo administratorji aplikacije.

Nastavitve uporabnikov

V aplikacijo lahko nove uporabnike administratorji dodajajo sami. Zraven dodajanja pa lahko obstoječe uporabnike tudi blokirajo, jim izključijo e-poštna obvestila ali spremenijo druge osnovne podatke in podatke za dostop. Uredijo lahko tudi obveščanje preko e-poštnih in potisnih sporočil.

O spremembah uporabnikov, ki so se izvedle v določeni aplikaciji, je obveščen Intrix oddelek za pomoč uporabnikom. Ta pribeleži spremembe uporabniških licenc (povečanje ali zmanjšanje aktivnih uporabnikov).

uporabniki-intrix-hrm

Nastavitve uporabniških skupin

V aplikaciji se lahko dodajajo nove uporabniške skupine in odstranijo tiste, ki so nepotrebne ali neaktualne.

skupine-intrix-hrm

Dnevnik aktivnosti

Iz dnevnika aktivnosti je razvidno kdaj in na katerem zapisu je določen uporabnik izvajal izbrano akcijo (pogled na seznam, urejanje zapisa …). Tukaj pridobimo tudi podatek o brskalniku. 

dnevnik-aktivnosti-hrm

Dnevnik poslanih SMS sporočil

Iz dnevnika poslanih SMS sporočil je razvidno, kateri uporabnik je ob določenem času poslal izbranemu prejemniku SMS sporočilo.

Razno

V razdelku Razno se nahajajo Obvestila uporabniku in Pregled opomnikov.

Obvestila uporabniku

V tem razdelku se nahajajo obvestila o izvoženih in uvoženih zapisih v aplikacijo. Kadarkoli želite dostopati do izvoženih ali uvoženih .csv datotek, lahko to storite s klikom na priponko in jih prenesete na svoj računalnik.

obvestila-uporabniku-hrm

Pregled opomnikov

V zadnjem delu nastavitev je seznam vseh kreiranih opomnikov. Iz seznama pridobimo podatke, kot so vsebina opomnika, vezava na zapis, tip opomnika, izračunan čas, status in čas obdelave. 

pregled-opomnikov-hrm

Smo odgovorili na vaše vprašanje?

thumbs-up Ja, hvala!
thumbs-down Niti ne.

Kaj bi lahko v tem članku naredili bolje?

Hvala za vaše mnenje.