Filtriranje seznamov in shranjevanje pogledov v Intrix HRM

Sezname si lahko v Intrix HRM aplikaciji omejimo s pomočjo filtrov, ki jih najdemo na levi strani na vseh glavnih zavihkih. Privzeto so skriti – ko jih potrebujemo, jih vklopimo s klikom na ikono “FILTRIRAJ” na skrajno levi strani. V Intrixu ločimo “Moje poglede“, ki jih ustvarimo sami, in pa “Skupne poglede“, ki jih lahko ustvari samo administrator aplikacije.

V nadaljevanju si bomo ogledali kako si uredimo oba pogleda.

Moji pogledi

Seznam filtriramo tako, da obkljukamo polja, po katerih želimo filtrirati. Nato izberemo še želene vrednosti. Npr., da nas zanima kdo so vsi tisti zaposleni, ki imajo pogodbo za nedoločen delovni čas. Vklopimo filter, nato pa se pomaknemo nekoliko nižje do polja “Vrsta pogodbe“, kjer izberemo vrednost “nedoločen čas“.

S klikom na gumb “FILTRIRAJ” nato filtriramo naš seznam. Seznam se osveži in prikažejo se nam le tisti zapisi, ki zadoščajo pogojem filtra. Nad seznamom se nam prav tako izpiše koliko je takšnih zapisov. V našem primeru imamo 21 takšnih sodelavcev.

V primeru, da tega filtra ne želimo shraniti, izberemo opcijo “POČISTI“. Ko to naredimo, se nam v seznamu spet prikažejo nefiltrirani podatki oziroma vsi zapisi, ki obstajajo v tem zavihku.

filtriranje-hrm

Odločili smo se, da bomo ta pogled vseeno shranili, saj nam bo v prihodnje koristil. Zato pri gumbu “FILTRIRAJ” kliknemo na puščico in nato izberemo možnost “Shrani pogled“.

moji-pogledi-hrm

Odpre se nam novo okno “Ustvari nov pogled“, kjer določimo ime pogleda. Če želimo, da je ta pogled privzeto prikazan (torej, da se nam bo zmeraj ta pogled pokazal, ko bomo odprli zavihek “Sodelavci“), izberemo možnost “Določi kot privzeti pogled“. V obeh primerih je potrebno ta pogled shraniti, zato kliknemo na gumb “Ustvari pogled“.

nov-pogled-hrm

Nad seznamom najdemo poglede, ki smo jih sami shranili, kakor tudi skupne poglede, ki so v aplikaciji že prednastavljeni (npr. “Aktivni sodelavci“, “Jubileji“, “Novi sodelavec tekoče leto“). Med njimi lahko po želji preklapljamo, prav tako pa si lahko ponovno prikažemo tudi vse zapise.

vsi-pogledi-hrm

Če želimo izbrisati shranjeni pogled, ga najprej izberemo. Nato pri gumbu “FILTRIRAJ” ponovno kliknemo na puščico in izberemo možnost “Izbriši pogled“.

izbris-pogleda-hrm

Skupni pogledi

Uporabniki, ki imajo administratorske pravice, lahko ustvarjene poglede shranijo tudi kot skupne, kar pomeni, da bo te poglede videl čisto vsak uporabnik v Intrixu. Skupnih pogledov drugi uporabniki, razen administratorja, ne morejo prilagajati (npr. spreminjati vrstnega reda stolpcev).

Želimo, da pogled “Aktivni sodelavci” vidijo tudi ostali uporabniki. Ker ima uporabnik Janez Novak administratorske pravice, lahko gre ponovno v urejanje tega pogleda in ga posodobi tako, da klikne na opcijo “Določi kot skupni pogled“. Prav tako lahko nastavi naziv tega pogleda v vseh jezikih, ki so na voljo v aplikaciji.

skupni-pogled-hrm

Smo odgovorili na vaše vprašanje?

thumbs-up Ja, hvala!
thumbs-down Niti ne.

Kaj bi lahko v tem članku naredili bolje?

Hvala za vaše mnenje.