Delovna tabla v Intrix HRM

Glavni namen delovne table v sistemu Intrix HRM je, da lahko na njej združeno pregledujete različne podatke. To vam omogoča, da ste pri svojem delu hitrejši in operativnejši, hkrati pa vam pomaga, da na osnovi podatkov, zbranih na enem mestu, lažje sprejemate strateške odločitve za vaše podjetje.

V praksi to pomeni, da lahko na delovni tabli na enem zaslonu spremljate različne shranjene poglede iz zavihkov, upravljate z več različnimi koledarji, pregledujete poročila ipd.

Dostop do delovne table

V Intrix HRM aplikaciji lahko vsak uporabnik dostopa do delovne table s klikom na ikono delovne table (pikice) na skrajno levi strani.

delovna-tabla-intrix-hrm

Nastavitev lastne delovne table

Svojo tablo lahko kreirate na enostaven način. Kliknite na ikono “Delovna tabla”. Če nimate nobene prednastavljene table, se vam bo pojavil urejevalnik za kreiranje nove table. V primeru, da že imate nastavljen kakšen pogled in želite ustvariti novo delovno tablo, kliknite zgoraj desno na gumb “Dodaj“.

Svojo delovno tablo lahko poljubno poimenujete in si jo nastavite kot privzeto ali kot skupno (to lahko nastavite samo, če imate administratorske pravice). V desnem meniju lahko nato na delovno tablo dodajate poljubne bloke: Seznam, Poročilo, Koledar, Hitre povezave, Rojstne dneve, Odsotnosti.

dodaj-na-tablo

Dodajanje seznamov

Na delovno tablo si lahko dodate poljubno število seznamov. Ko dodajate seznam, lahko izbirate med skupnimi in mojimi pogledi v posameznem zavihku.

dodaj-na-tablo2

Dodajanje koledarjev

Na delovno tablo lahko dodate več koledarjev naenkrat. Ko izberete blok “Koledar”, se vam ponudijo skupni in moji pogledi. Ti pogledi se prenesejo iz vašega koledarja. 

Pri nastavitvah bloka “Koledar” lahko nastavite tudi tip pogleda koledarja: dan, teden ali dnevni red.

koledar-delovna-tabla

Dodajanje hitrih povezav

Namen bloka “Hitre povezave” je, da si lahko na poljubni tabli shranjujete priljubljene povezave do spletnih strani in aplikacij, ki jih potrebujete pri vsakodnevnem delu. Na posamezno tablo je mogoče dodati več različnih hitrih povezav.

hitre-povezave

Gradnika "Odsotnosti" in "Rojstni dnevi"

Po želji si lahko tudi na delovno tablo dodate gradnika “Odsotnosti” in “Rojstni dnevi“. Gradnika dodamo tako kot ostale bloke na tablo.

Gremo v urejanje delovne table, kliknemo opcijo “Dodaj na tablo“ in izberemo “Odsotnosti“. Po želji lahko prilagodimo tudi naziv: npr. v “Odsotnosti moje ekipe“. Na koncu kliknemo na gumb “Dodaj na tablo“.

odsotnosti-delovna-tabla

Enako lahko naredimo še za gradnik “Rojstni dnevi“.

Skupni pogledi

Kot že omenjeno je na delovni tabli možno izbirati med različnimi pogledi, kar pomeni, da si lahko ustvarite več delovnih tabel in med njimi preklapljate po potrebi. Skupni pogledi so vidni vsem uporabnikom aplikacije, ureja pa jih lahko le administrator.

Privzeti pogled se uredi na tisti delovni tabli, ki je za uporabnika najbolj priročna. V sklopu ‘urejanje delovne table’ kliknemo na ikono kolesa zraven gumba “Shrani“, pri čemer se nam nato odpre novo pojavno okno. Znotraj tega okna obkljukamo možnost “Določi kot privzeti pogled“.

privzeti-pogled

Deljenje delovne table med sodelavci

Delovne table lahko poljubno delimo tudi med svojimi sodelavci. To urejamo preko seznama delovnih tabel, kjer lahko vidimo vse svoje kreirane delovne table. Do seznama delovnih tabel pridemo tako, da v spustnem seznamu vseh pogledov tabel kliknemo na gumb “Prilagodi“.

prilagodi-delovna-tabla

Prikaže se nam seznam vseh tabel, kjer lahko urejamo nazive, dodajamo uporabnike za skupne poglede ter določimo vrstni red (pozicijo prikaza table v spustnem seznamu). Prav tako pa lahko tudi s klikom na gumb “Prilagodi tablo” pridemo v urejanje same table.

Kot uporabniki vidimo samo table katerih lastnik smo.

nastavitve-delovna-tabla

Iz seznama lahko določimo tudi katera tabla bo imela privzeti ali skupni pogled. To lahko določimo kar iz seznama, in sicer tako, da dodamo zeleno kljukico pri željeni vrstici v stolpcu “Privzeti pogled” ali “Skupni pogled“.

Smo odgovorili na vaše vprašanje?

thumbs-up Ja, hvala!
thumbs-down Niti ne.

Kaj bi lahko v tem članku naredili bolje?

Hvala za vaše mnenje.