Predstavljamo GANTOGRAM

Z velikim navdušenjem vam sporočam, da smo v Intrixu razvili nov modul Gantogram, ki vam bo pomagal pri upravljanju nalog in projektnem vodenju. Glavni namen Gantograma je, da vam omogoča vizualni pregled vseh projektov in nalog na časovnici, z naprednimi akcijami pa vam omogoči tudi spremembo posameznih podatkov.

Do Gantograma dostopate tako, da v zavihku Projekti preklopite pogled na Gantogram.

zavihek gantogram intrix

Gantogram projekta v Intrixu vam omogoča naslednje:

Časovnica projektov in nalog

  • Projekti in naloge so na gantogramu prikazani v tabeli (levi del) in na časovnici (osrednji in desni del). Vsak projekt, ki poteka v vašem podjetju lahko odprete v tabeli. Z dvoklikom na posamezni projekt se bodo prikazale vse informacije in naloge le-tega. V naslovni vrstici lahko s pomočjo ikon povečujete in pomanjšujete časovnico in si na ta način prilagodite pogled po vaših preferencah.
pregled projektov in nalog na gantogramu intrix

Premikanje projektov in nalog na časovnici

  • V časovnici na Gantogramu lahko projekte in naloge poljubno in enostavno premikate. To naredite tako, da držite kurzor na projektu in ga povlečete kamor koli želite. Spreminjate lahko datum projekta, dolžino projekta ter tudi napredek (%). Vse spremembe se bodo nemudoma prikazale v seznamu na levem delu Gantograma projekta. Tudi v tem seznamu lahko naknadno spreminjamo začetek, konec in napredek projektov.
premikanje projektov po časovnici intrix

Dodajanje novih projektov in nalog v Gantogramu

  • V vsakem trenutku lahko na Gantogram dodate nov projekt ali novo nalogo. To naredite tako, da kliknete na ikono “+”, izpolnite potrebne podatke in nov zapis shranite.
dodajanje projektov in nalog gantogram intrix

Urejanje projektov in nalog

  • Z dvoklikom na projekt in nalogo (v seznamu) se v pojavnem okencu odpre obstoječ projekt ali naloga, ki jo lahko v pogledu gantograma enostavno urejate.
urejanje projektov in nalog na gantogramu intrix

Gantogram je v Intrixu možno vklopiti na poljubnem zavihku

  • Gantogram ni namenjen zgolj projektnemu vodenju, uporabljate ga lahko tudi za druge procese v vašem podjetju. Lahko ga uporabite za vizualni prikaz servisov, montaž, marketinških načrtov (mediaplanov) … Gantogram se lahko na časovnici prikazuje dvonivojsko (Projekti – Naloge) ali pa samo v enem nivoju (Projekti).

V naslednji različici Gantograma bomo podprli še

  • Več nivojev (Projekti, Faze, Naloge)
  • Odvisnosti med nalogami
  • Izračun kritičnih poti in določevanje mejnikov

Začnite uporabljati Gantogram, ki vam bo še bolj optimiziral in olajšal vaše delo.

Vabljeni tudi na ogled spletnega seminarja, kjer si lahko ogledate vse funkcionalnosti Gantograma.

|
5/5 - (5 votes)