HRup 2024

Brezplačen dogodek
Kdaj?
Sreda, 29. maj 2024, od 8.30 do 15.00 
Kje? Tehnološki park Ptuj, Vičava 1, Ptuj

Vrača se najbolj HRupen kadrovski dogodek

Kreativni kadrovski pristopi – “must have” za privabljanje najboljših talentov, odlično izkušnjo kandidata in dobro počutje zaposlenih.

Organizacije, ki želijo biti uspešne in privabiti najboljše talente, se zavedajo, da so pri tem pomembni predvsem kadrovski pristopi. Ti so v zadnjem času zelo napredovali. Kar je včasih veljalo za napreden kadrovski pristop, je sedaj že ustaljena praksa.

Kadrovniki, vodje in direktorji iščejo načine, kako izstopiti iz kopice podjetij, ki uporabljajo klasične prijeme. Želijo preizkusiti inovativne, drugačne kadrovske pristope.

Želite prepoznavnost podjetja pri potencialnih kandidatih za zaposlitev dvigniti na višjo raven? Iščete način, kako najti najboljše talente in jih v podjetju tudi zadržati? Se ukvarjate z razvojem zaposlenih, njihovim dobrim počutjem in zavzetostjo? Bi želeli spoznati drugačne pristope?

Pridružite se nam na brezplačnem kadrovskem dogodku HRup, kjer bodo svoje znanje delili strokovnjaki in izkušeni kadrovniki. 

Dogodek organizirata podjetje Intera in revija HR&M. 

Komu je dogodek namenjen?

HRup je namenjen direktorjem, kadrovnicam in kadrovnikom oz. vsem tistim, ki se zavedate pomembnosti naprednih, kreativnih kadrovskih pristopov na poti k uspehu organizacije.

Kako je bilo lani?

Navdihujoč, sproščen, poučen, kreativen in predvsem HRupen.

Tako so dogodek za kadrovnice in kadrovnike, ki smo ga skupaj z revijo HR&M prvič organizirali lani, opisali udeleženci. Tudi letos se bomo potrudili, da bo HRup vse to in še več.

HRup program

08.30–09.00 Prihod in sprejem gostov
09.00–09.10 Uvodni pozdrav

PRVI SKLOP: Drugačne metode na poti uspeha organizacije

09.10–09.40 Organizacijske sistemske postavitve – fenomenološka metoda – ste pripravljeni na presenečenje? (Nataša Čebulj, Inštitut za sistemske postavitve)
09.40–10.10 Ali NLP že dovolj poznate: Dvig produktivnosti zaposlenih s pomočjo NLP (Gaber Marolt, NLP Center) 

DRUGI SKLOP: Učinkovito kadrovanje in uvajanje

10.10–10.40 Uspešno zaposlovanje v digitalni dobi: Trendi, strategije in priložnosti (Urh Kovačič, PsyBit)
10.40–10.45 HRupni oglasi

10.45–11.15 Odmor
11.15–11.20 HRupni žreb

11.20–11.50 Učinkoviti pristopi prvih 100 dni zaposlitve: Ljubi ali izgubi (Klaudija Javornik, Srčno mentorstvo) 

TRETJI SKLOP: Ustvarjanje uspešnega delovnega okolja

11.50–12.20 Agile Wellbeing (Maja Majstorovič Hajduković, Agile People)
12.20–12.50 Kako s HR uresničiti ambiciozne poslovne cilje? (dr. Peter Baloh, Thriverse)
12.50–12.55 HRupni oglasi

12.55–13.05 Odmor
13.05–13.10 HRupni žreb

ČETRTI SKLOP Okrogla miza HRup 

13.10–13.50 Sodobni HR pristopi za uspeh organizacij v praksi

 • Tanja Dimnik (HRC)
 • Aleksandra Logar (Plastika Skaza)
 • Aljaž Godec (Databox)
 • Povezuje: Peter Ribarič (Planet GV)

13.50–13.55 HRupni oglasi

PETI SKLOP: Glasbeno razvajanje in druženje

13.55–14.10 Aljaž Ramot

od 14.10 Zaključek, zakuska in druženje

1. Drugačne metode na poti uspeha organizacije

Predavateljica Nataša Čebulj
Nataša Čebulj, Inštitut za sistemske postavitve

Nataša Čebulj je ključne delovne izkušnje pridobivala v gospodarstvu in v javnem sektorju, kot kadrovski strokovnjak na področju razvoja in organizacije kadrov. Uspešno je vodila projekte na področju organizacijskega razvoja, plačnega sistema, razvoja in izobraževanja zaposlenih ter uveljavljala svojo vlogo vodje, svetovalke in coacha managerjem, Hkrati že več kot 20 let deluje kot trener, NLP in sistemski coach, sistemski moderator in svetovalec vodjem in timom na področju vodenja, timskega dela, komunikacije, mentorstva, upravljanja znanja ter prenove procesov.

S sistemskimi postavitvami se je srečala že leta 2002 in jih samostojno moderira od leta 2008, ko je prejela certifikat Inštituta Berta Hellingerja za trenerja za moderatorje organizacijskih. Leta 2014 je ustanovila prvi Inštitut za sistemske postavitve v Sloveniji, ki je tudi edini, ki usposablja moderatorje za organizacijske sistemske postavitve in družinske postavitve po metodi Berta Hellingerja v Sloveniji.

Predavateljica Nataša Čebulj

Predavanje: Organizacijske sistemske postavitve – fenomenološka metoda – ste pripravljeni na presenečenje?

Organizacijska sistemska postavitev je fenomenološka metoda, ki omogoča uvid v sistemske dinamike organizacijskih vzorcev in vedenj zaposlenih. Pokaže uvid v dejavnike, ki pomagajo ali ovirajo uspešnost organizacije, podjetja in najdemo najustreznejšo rešitev. Ti osnovni vzorci obnašanja in kultura vedenja lahko pogosto zmanjšajo sposobnost organizacije za produktivnost in uspeh. Podjetja s tem porabijo veliko truda in energije, ki bi se lahko uporabila bolj produktivno, saj je sistemski dinamični razvoj izven nadzora ali znanja posameznikov. Organizacijska sistemska postavitev je neke vrste fenomenološka simulacija, v kateri lahko ocenimo trenutni položaj in ovrednotimo vpliv alternativnih možnosti in rešitev. S tem lahko razumemo dejavnike, ki pomagajo ali ovirajo uspešnost organizacije, podjetja in najdemo najustreznejšo rešitev.

Gaber Marolt
Gaber Marolt, NLP Center

Gaber Marolt je poslovni trener, coach in NLP Master trainer. Je ustanovitelj NLP Centra, Coaching akademije, Mednarodne NLP in coaching konference ter portala Vzgoja in učenje. Je poslovnež z več kot 25 let izkušnjami in izjemno karizmatičen predavatelj. Izobražuje tudi v največjih slovenskih podjetjih in z veseljem prenaša svoje znanje na zadovoljne udeležence. Je izvrsten coach in mentor, ki je pomagal mnogim podjetnikom in drugim posameznikom do uspeha.

Predavanje: Ali NLP že dovolj poznate: Dvig produktivnosti zaposlenih s pomočjo NLP

NLP je na trgu prisoten že več kot 50 let, a v zadnjem času doživlja renesanso, ko nevrološke in kognitivne znanosti potrjujejo teze NLP-ja in metode, ki so v uporabi že ves čas.

Nevrolingvistično programiranje ponudi poslovnemu svetu širok nabor veščin in receptov za delo z ljudmi, učinkovitejšo in bolj prijetno komunikacijo, doseganje ciljev, izboljšanje odnosov, prepoznavanje različnosti in sprejemanje raznih vedenjskih odzivov. Vse to vodi v izboljšanje delovne klime, dvig produktivnosti, manj absentizma, razumevanje navodil ipd.

Delavnica vam bo približala nekaj konkretnih primerov možnosti uporabe NLP orodij v HR-u ali vodenju, ki vam lahko precej olajša vsakdan oziroma naredi vaše delo učinkovitejše in tudi bolj mamljivo. Hkrati vam bo dala uvid, kaj so razlogi, da vedno več podjetij, med njimi so tudi najuspešnejša, uporabljajo NLP kot znanje mehkih veščin in kot znanje coachinga.

Na predavanju boste spoznali orodja NLP za dvig produktivnosti, prejeli nekaj konkretnih nasvetov iz nabora NLP orodij za lažje vodenje, slišali kako narediti komunikacijo v podjetju učinkovitejšo in spoznali, kako vse to vpliva na boljše odnose, absentizem, stres, izgorelost in podobno.

2. Učinkovito kadrovanje in uvajanje

Urh Kovačič
Urh Kovačič, PsyBit

Urh Kovačič je direktor in soustanovitelj podjetja PsyBit. V prvi vrsti se osredotoča na digitalizacijo procesa iskanja zaposlenih. Magister mednarodnega poslovanja – strateških korporativnih financ na Univerzi v Maastrichtu je svojo kariero gradil tako v javnem kot zasebnem sektorju v Franciji in na Nizozemskem. Po vrnitvi v Slovenijo je skupaj z ekipo želel spremeniti način, kako se podjetja lotevajo iskanja kandidatov za prosta delovna mesta.

Kot soustanovitelj podjetja se osredotoča na razvoj inovativnih rešitev, ki podjetjem omogočajo, da odkrivajo in razvijajo kompetence svojih zaposlenih ter s tem prispevajo k napredku v poslovnem okolju.

Urh Kovačič

Predavanje: Uspešno zaposlovanje v digitalni dobi: Trendi, strategije in priložnosti

Na predavanju bomo razkrili najnovejše trende in strategije za privabljanje kadra v digitalni dobi, s poudarkom na vplivu tehnologije in digitalizacije na zaposlovanje. Posebno pozornost bomo namenili gradnji močne znamke delodajalca, optimizaciji kandidatove izkušnje ter inovativnim pristopom k privabljanju pasivnih iskalcev zaposlitve. Prav tako bomo delili praktične nasvete in strategije, ki so se izkazale za uspešne v praksi, podkrepljene z relevantnimi strokovnimi raziskavami s področja organizacijske psihologije. Na koncu bomo predstavili tudi konkretne primere najboljših zaposlitvenih praks uspešnih slovenskih podjetij.

Klaudija Javornik
Klaudija Javornik
Klaudija Javornik, Srčno mentorstvo

Je strastna ambasadorka mentorstva, povezovanja, srčnega voditeljstva in vseživljenjskega učenja. Je tudi soavtorica petih knjig s področja mentorstva ter soustanoviteljica platforme in Skupnosti Srčnega mentorstva (SSM).

 

Predavanje: Učinkoviti pristopi prvih 100 dni zaposlitve: Ljubi ali izgubi

“Zavzet posameznik se ne pojavi sam od sebe. Odvisen je od odnosa in vedenja organizacije.“ (Hillman Jo)

Prvi vtis organizacije in njene kulture določa motivacijo, pripadnost in stopnjo angažiranosti novih zaposlenih. Statistike kažejo, da odlična izkušnja prvih sto dni, tudi skozi prizmo mentorstva, lahko izboljša njihovo zadržanje za 82 % v prvih treh letih. Izvedeli bomo, kako s humanizacijo izkušnje zaposlenih prvih 100 dni osvojimo njihova srca in um ter s tem zgradimo trdne temelje, da (p)ostanejo bolj zavzeti, sodelovalni in učinkoviti ter zadovoljni s svojim delom in delovnim okoljem, kar je ključno za dolgoročni uspeh organizacije.

3. Ustvarjanje uspešnega delovnega okolja

Maja Majstorović Hajduković
Maja Majstorović Hajduković, Agile People

Maja Majstorović Hajduković je strokovnjakinja na področju kadrovskih procesov in agilnega HR. Ima 20 let izkušenj v različnih kadrovskih vlogah v mednarodnih in slovenskih podjetjih in v svojem kadrovsko svetovalnem podjetju.

Majina strast je pomagati vodjem in kadrovskim ekipam do zmage s spremembami – z zavzetimi ekipami, osredotočenim vodstvom in inovativnim HR. Maja je tudi certificirana Agile HR inštruktorica in soavtorica knjige Agile People Principles.

Maja Majstorović Hajduković

Predavanje: Agile Wellbeing

Organizacije vse bolj prepoznavajo pomembnost ustvarjanja okolja, ki podpira celovito dobro počutje zaposlenih. Eden od pristopov, ki je pridobil velik pomen, je integracija agilnih praks dobrega počutja, znana kot “agile wellbeing”. Integracija “agile wellbeing” praks postaja ključnega pomena, saj spodbuja zavzetost, izboljšuje sodelovanje in komunikacijo ter krepi prilagodljivost in odpornost zaposlenih. To ne le izboljša dobro počutje, ampak tudi povečuje produktivnost in uspešnost organizacij.

Peter Baloh
Peter Baloh
dr. Peter Baloh, Thriverse

Dr. Peter Baloh je direktor in ustanovitelj Thriverse. Oblikuje in vodi razvojne programe, ki vodje, ekipe in podjetja merljivo pripeljejo na naslednjo stopnjo zavzetosti in uspeha. Za sabo ima več kot 100 projektov uspešnih preobrazb in več kot 2800+ ekip v Sloveniji, Adriatik regiji, Angliji, Irski, Avstraliji, ZDA in Koreji.

Verjame v moč odličnosti in odlik ter pri izobraževanju vodij, coachingu ekip in vpeljevanju sprememb prinese dokaz, da se splača osredotočiti na najboljšo verzijo samega sebe in sodelavcev. Je Gallup certificirani coach in Gallupov partner.

Predavanje: Kako s HR uresničiti ambiciozne poslovne cilje?

HR strokovnjaki čutimo, pogosto pa ne znamo utemeljiti, da boljše vodenje in izjemna organizacijska kultura prinese ne le dobro počutje temveč tudi znatno boljše poslovne rezultate.

Na predavanju boste izvedeli jasne argumente, zakaj je dovolj dobra le odličnost v vodenju, katere so tri ključne HR metrike relevantne za direktorja in kako se odločati, “kaj narediti letos”. Predavanje bo izrazito podkrepljeno s primeri iz prakse – kateri razvojni programi so dosegli kakšne merljive poslovne učinke.

4. Okrogla miza: Sodobni HR pristopi za uspeh organizacij v praksi

Okrogla miza HRup 2024

Sodelujejo:

 • Tanja Dimnik (HRC)
 • Aljaž Godec (Databox)
 • Aleksandra Logar (Plastika Skaza)

Povezuje:

 • Peter Ribarič (Planet GV)
Okrogla miza HRup 2024
Tanja Dimnik
Tanja Dimnik
Tanja Dimnik, HRC

Predstavljajte si delovno okolje, kjer je vsak dan navdih, kjer lahko uživate in delate s srcem, hkrati pa ste pomembna sila, ki sooblikuje uspeh podjetja. To je vizija, ki jo v podjetju HRC s strateškim pristopom želi uresničiti Tanja Dimnik, po izobrazbi pravnica, po duši kadrovnica.

Tanja strateško razvija in izvaja inovativne pristope v kadrovski funkciji ter razvija in gradi blagovno znamko delodajalca. Verjame, da se mnogi kadrovniki soočajo z izzivom, kako ustvariti privlačno in zdravo delovno okolje, kako uravnotežiti operativne naloge in hkrati zmanjšati fluktuacijo ter poiskati in obdržati ustrezen kader, ki je usklajen z vrednotami, strategijo in vizijo podjetja. Z veseljem deli svoje znanje in izkušnje, saj verjame, da nas povezovanje vodi do novih spoznanj in dobrih praks.

Aljaž Godec
Aljaž Godec, Databox

Aljaž Godec je Head of People & Culture pri Databoxu. Pri delu ga poganja strast do razvoja posameznikov in organizacij. Njegovo največje zadovoljstvo je pomagati drugim na poti do uspeha.

Zato na kadrovsko-strateškem nivoju nenehno išče in uvaja inovativne pristope s področja razvoja potenciala posameznika, ki spodbujajo zavzetost, timsko učinkovitost in navdihnjenost. 

13-letne izkušnje z vodenjem procesov, povezanih z organizacijo in ljudmi, v podjetjih Akrapovič, Lek in Databox, so ga utrdile v prepričanju, da sta organizacijska kultura in stil vodenja zaposlenih predpogoj za zavzete posameznike in tako ključnega pomena za uspeh vsakega podjetja. 

Aljaž Godec
Aleksandra Logar
Aleksandra Logar, Plastika Skaza

V kadrovskih vodah je že skoraj 20 let. Podjetju Skaza se je pridružila pred petimi leti, in sicer kot vodja kadrovske službe. Čeprav je po izobrazbi pravnica, po duši to ni.

Jo je pa ravno ta izobrazba pripeljala v kadrovske vode, kjer jo zadnja leta še posebej veseli, ko vidi, da kadrovska služba ni več zgolj urejanje dokumentacije zaposlenega, temveč je vloga kadrovnikov celovita skrb za posameznika v sklopu ciljev podjetja. Zelo rada ima stik z ljudmi in ravno to sodelovanje z ljudmi in za ljudi je njena največja motivacija.

Glasbeno razvajanje z Aljažem Ramotom

Aljaž Ramot je ptujski pevec in tekstopisec. Svoje prve pevske korake je pričel v ptujski glasbeni šoli Allegro in jih nadaljeval v KUD Dolina Miru v Mariboru pod mentorstvom priznane slovenske vokalistke Karin Zemljič.

Najraje ustvarja pop glasbo, v kateri je čutiti pridih Country in Blues žanrov. V svojih avtorskih delih se spogleduje s tematikami ljubezni in medosebnih odnosov. V preteklosti je v sklopu skupine Smooth Taste že nastopal na številnih festivalih po Slovenij, med drugim festivalu Lent, bil pa je tudi gost televizijske oddaje V petek zvečer. Trenutno se pripravlja na izid svojega prvega solo singla, ki bo izdan prihodnji mesec.

 
Aljaž Ramot

Dogodek poteka v Tehnološkem parku Ptuj

Tehnološki park Ptuj je skupnost podjetij in strokovnjakov, ki sodelujejo pri razvoju visoko konkurenčnih tehnoloških rešitev. 

Na več kot 1200 m² skupaj ustvarja skoraj 100 strokovnjakov, inženirjev in doktorjev znanosti.

Z lanskim letom je Tehnološki park Ptuj tudi zmagovalec OHS AWARD 2023, prve slovenske nagrade javnosti za realizirane arhitekturne dosežke v okviru festivala Odprte hiše Slovenije.

Tehnoloski park Ptuj

Kje smo?

Vpišite se v čakalno vrsto na brezplačen dogodek HRup

Trenutno so vsa mesta na najbolj HRupnem kadrovskem dogodku zasedena.

Lahko pa se prijavite v čakalno vrsto. Če se bo kakšno mesto sprostilo, vas bomo obvestili.


  Z registracijo na ta dogodek se strinjate, da Planet GV, založnik Revije HR&M, in Intera obdelujeta vaše podatke za namen izvedbe dogodka in vas obveščata o drugih dogodkih in novicah obeh partnerjev.

  Partnerja dogodka

  Intrix logotip
  HR&M logotip