//Povezava s sistemom za masovno e-poštno obveščanje

Povezava s sistemom za masovno e-poštno obveščanje

Množična e-pošta je nepogrešljiv medij, s pomočjo katerega lahko enostavno in ugodno nagovarjate svoje obstoječe in potencialne stranke. Z nekaj truda in ustvarjalnosti lahko prejemnikom ponudite vsebine, ki jih bodo z veseljem prebirali, z rednim nagovarjanjem pa pričnete gojiti zaupanje v vaše izdelke oziroma storitve.

A žal je lahko še tako odličen marketinški pristop v vaših e-poštnih vsebinah neizkoriščen, če vaša prodajna ekipa ni dovolj seznanjena z bralnimi navadami vaših stank. S pomočjo integracije aplikacije Intrix CRM in vašega programa za množično pošiljanje e-pošte lahko prodajni ekipi zagotovite ključne informacije: KAJ, KDAJ in KAKO berejo vaše stranke.

Intrix CRM je mogoče integrirati s številnimi programi za množično pošto, tako slovenskimi kot tujimi. Največkrat povezani programi so Mailchimp, CampaignMonitor, E-glasnik in to.Mato. Če uporabljate kateri drug program, obstaja zelo velika verjetnost, da ga je prav tako mogoče povezati (za več informacij kontaktirajte pomoč uporabnikom).

Povezava s sistemom za masovno e-poštno obveščanje

Povezava je dvosmerna, kar pomeni, da lahko segmentirane nabore strank prenašate iz Intrixa v program za množično e-pošto, v obratni smeri pa po poslanih e-poštnih kampanjah potujejo rezultati oziroma vse zanimive podrobnosti o vaših bralcih (ogledi, kliki ipd.).

Vsebinsko je povezava pri vseh naštetih programih zelo podobna, zato v nadaljevanju opisujemo splošen primer uporabe.

PRIMER UPORABE

1. Priprava segmenta (Intrix kampanje) in prenos v program za množično e-pošto (na e-poštni seznam)

Osnovo pri pošiljanju množične pošte predstavljajo vaši seznami prejemnikov. Intrix z vsemi svojimi zmožnostmi filtriranja pri tem predstavlja nepogrešljiv pripomoček za natančno in transparentno pripravo in vzdrževanje segmentov vaših strank. Najosnovnejša in najpogostejša segmentacija je na primer delitev na obstoječe in potencialne stranke, pogosto pa ta segmenta vejimo še na nekaj dodatnih skupin, npr. po skupini izdelkov ali storitev, za katere se stranke zanimajo, po trgu, s katerega izvirajo in podobno. Tako pripravljeni segmenti so na voljo, da jih vi in vaši sodelavci kadar koli uporabite za marketinške namene, kot je v tokratnem primeru pošiljanje kampanje po e-pošti.

Povezava s sistemom za masovno e-poštno obveščanje

Stranke iz enega ali več segmentov lahko zgolj z nekaj kliki prenesete v program za množično e-pošto, kjer nato izvedete pošiljanje kampanje. Hkrati pa je zagotovljena tudi povratna vez – za kasnejše spremljanje rezultatov oziroma bralnih navad vsake od vaših strank.

Povezava s sistemom za masovno e-poštno obveščanje - Korak 2

2. Pošiljanje kampanje

Ko so segmenti vaših strank prenešeni, oblikovanje in pošiljanje sporočila izvedete v programu za množično e-pošto. Če ste množično e-pošto pošiljali že pred uvedbo povezave z Intrixom, je ta korak za vas nespremenjen, saj se v celoti izvede v zunanjem programu in popolnoma enako, kot ste to počeli doslej.

3. Spremljanje rezultatov v Intrixu

Ko je kampanja izvedena in so vsi vaši bralci prejeli e-poštna sporočila, ponovno nastopi dodana vrednost integracije množične e-pošte in aplikacije Intrix CRM – tokrat neposredno na strani prodajnih aktivnosti. Podatki o uspešnosti poslane kampanje, ki ste jih doslej lahko videli le v programu za množično e-pošto, so zdaj vidni tudi v aplikaciji za CRM, vendar tokrat s precejšnjo dodano vrednostjo: vsak e-poštni naslov je povezan s stranko v vašem Intrixu. Tako lahko rezultate iz programa za množično e-pošto kombinirate z vsemi ostali podatki o vaših strankah, ki jih hranite v CRM.

Informacije so na voljo na ravni celotne kampanje in na ravni posameznega bralca – kontaktne osebe v CRM.

Rezultati na ravni kampanje

Na spodnji sliki je viden prikaz rezultatov na ravni celotne kampanje, ki je bila odposlana v programu za množično e-pošto. Razvidno je, kolikokrat je bila pošta odprta in katere spletne povezave v vsebini so bile bralcem najbolj zanimive. Razbrati je mogoče, kateri bralci so bili nadpovprečno angažirani in so pošto prebrali večkrat ter kliknili na večje število povezav. Klik na posamezno ime v rezultatih pa vas popelje neposredno na kartico osebe, kjer so na voljo še podrobnejše informacije.

Povezava s sistemom za masovno e-poštno obveščanje - poročilo 1

Rezultati na ravni stranke (kontaktne osebe)

Intrix omogoča do minute natančne informacije o obnašanju vaše posamezne stranke ob prebiranju prejetih sporočil.

Z nekaj podatki lahko odgovorite na vprašanja, kot so:

  • Kdaj je g. Marko odprl vaše zadnje oz. vsa pretekla sporočila?
  • Je posamezno sporočilo odprl le enkrat ali morda večkrat po prejemu?
  • Je v isti minuti kliknil na vse povezave v sporočilu, nadaljnjih aktivnosti pa ni zabeleženih, torej lahko sklepate, da si je vaše sporočilo le površno ogledal?
  • Ali pa je morda kliknil na vse povezave v sporočilu, hkrati pa je razvidno, da si je pri tem vzel čas, na podlagi česar lahko sklepate, da je besedilo prebral srkbno in z zanimanjem?

Povezava s sistemom za masovno e-poštno obveščanje - Porocilo 3

Odgovori na zgoraj našteta vprašanja vam dajejo informacije o tem, ali in kdaj se posamezne stranke nahajajo v t.i. “nakupni fazi”, kar pripomore k prepoznavanju in izkoriščanju prodajnih priložnosti. Preprost klic in povabilo v vašo poslovalnico ob pravem trenutku je morda vse, kar je potrebno, da določenega zainteresiranega bralca pretvorite iz potencialnega kupca v zadovoljno stranko.

Opisane informacije pa niso zanimive le neposredno po izvedeni kampanji, temveč so lahko prodajnikom v pomoč tudi ob kasnejših prodajnih aktivnostih. S podatki oborožen prodajalec bo ob pogovoru s stranko vedel, da morda lahko sogovornika z manjšo spodbudo prepriča v nakup izdelka, o katerem je ta v preteklem mesecu bral v vaši e-poštni kampanji, ali pa ga bo seznanil z aktualno akcijo, ki je še ne pozna, saj je v Intrixu razvidno, da e-poštnega sporočila ni odprl.

Avtor: |2018-02-09T17:57:53+01:0013.01.2016|Pomoč|