Kako povečati produktivnost s pomočjo IT orodja?

V tem prispevku vam bomo predstavili enega izmed načinov kako lahko s pomočjo IT orodja preprosto povečamo svojo produktivnost in tudi produktivnost v podjetju.

Sami pri sebi razmislimo koliko nalog moramo na dan opraviti, bodisi rutinskih in tudi nalog, ki si jih zadamo sami ali nam jih zadajo sodelavci in tudi nadrejeni. Običajno je teh nalog veliko in problem nastane takrat, ko pričnemo na naloge pozabljati, zamujati z roki in še slabše, jih sploh ne opravimo.

Če želimo posamezno nalogo izmed vseh dobro opraviti in zaključiti je potrebna osredotočenost na to nalogo, kar pa v praksi ni velikokrat običajno. Pogosto se namreč dogaja, da ob izvajanju določene naloge razmišljamo o vseh ostalih nalogah. Npr.: kaj vse je še potrebno danes narediti, koliko časa nam bo vzela naslednja naloga, koga vse moramo še danes poklicati, ali bom uspel danes pravočasno domov itd.

shema razporeditve nalog za boljšo produktivnost

Torej bistvo je, da se v tem trenutku osredotočamo le na nalogo, ki jo izvajamo, vse ostale naloge damo iz glave in misli ter jih zabeležimo na stran – v našem primeru v ustrezno IT orodje ali v kolikor tega orodja nimamo kar v zvezek.

Tako lahko govorimo torej o neki vrsti samoorganizacije, saj si naloge razdelimo oz. razporedimo glede na naše zmožnosti in razpoložljivost. Ustrezno IT orodje nam lahko tako še dodatno pomaga pri organizaciji nalog npr. z vgrajenimi koledarji in urniki, kjer si organiziramo naloge, nas z opomniki opominja na pričetke oz. roke nalog ali projektov itd.

Kot učinkovit program za planiranje projektov, nalog in ostalih aktivnosti preizkusite program Intrix s katerim boste povečali produktivnost in optimizirali izvajanje aktivnosti in porabo časa za izvajanje le teh.

Osredotočite se le na nalogo, ki jih izvajate, vse ostalo dajte na stran (v program, na list, tablo …)!

|
Oceni prispevek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.