Naslovna grafika za HRup dogodek

Brezplačen dogodek
Kdaj?
Sreda, 27. 9. 2023, od 8.30 do 15.00 
Kje? Tehnološki park Ptuj, Vičava 1, Ptuj

S kreativnimi kadrovskimi pristopi do zavzetih zaposlenih in uspešne organizacije

Uspešnim vodjem ni vseeno, kako vodijo in razvijajo svoje sodelavce. Zavezani so k iskanju potenciala v procesih in ljudeh, saj se zavedajo, da poslovni uspeh podjetja soustvarjajo vsi zaposleni.

Želite biti tudi vi uspešni pri izbiri in vodenju svojih sodelavcev, razvoju njihovih potencialov, hkrati pa pri tem imeti ob sebi zavzeto ekipo, ki ji zaupate?

Odgovore kako, izveste na prvem HRM dogodku – HRup! 📢

Na najbolj glasnem dogodku letošnjega septembra, ki ga organizirata Intera in Revija HR&M, vam bomo predstavili napredne in učinkovite prakse pri zaposlovanju ter razvoju sodelavcev. Spoznajte, kako pomembna je strateška vloga kadrovske službe za uspeh podjetja, trende na kadrovskem področju in kako lahko digitalizacija kadrovske službe pripomore k njeni učinkovitosti.

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek HRup je namenjen direktorjem, kadrovnicam in kadrovnikom oz. vsem tistim, ki se zavedate pomembnosti zavzetih zaposlenih na poti k uspehu organizacije in želite spoznati napredne, kreativne HRM pristope.

 

Partnerja dogodka

Intrix logotip
HR&M logotip

Vpišite se v čakalno vrsto na brezplačen dogodek HRup

HRup program

08.30–09.00: Prihod in sprejem gostov
09.00–09.05: Uvodni pozdrav
09.05–09.10: Dvig energije z vaditeljico joge, pilatesa in meditacije Danielo Kokol

PRVI SKLOP: Zaposlitveni proces

09.10–09.40: Pogled v prihodnost trga dela: kakšne spremembe lahko pričakujemo in kako se nanje pripraviti (Saša Boštjančič, Optius)
09.40–10.10: Energijsko kadrovanje – povezanost, ki ustvarja uspeh! (Anja Žibert, Free Spirit Human Capital)
10.10–10.15: Predstavitev HRup delovnega kotička in nagradne igre

DRUGI SKLOP: Zavzetost in razvoj zaposlenih ter komunikacija

10.15–10.45: Kakšna je povezava med kulturo organizacije in teamskim delom ter kako ustvariti najboljši team? (Tomaž Stritar, 4minute)

10.45 – 11.15 ODMOR

11.15–11.45: People-First Culture – razvoj kulture, vodij in posameznika v fokusu (Aljaž Godec, Databox)
11.45–12.15: Kako lahko strateški kadrovski management aktivno doprinaša k uspešnosti organizacije? (Urška Stanovnik, Optiweb)
12.15–12.20: HRup oglasni oddih

TRETJI SKLOP: Digitalizacija kadrovske službe

12.20–13.00: Intervju z Janjo Smolnikar (Stelkom) in Gregorjem Podgorškom (skupina Unija) o uvedbi kadrovskega sistema in kako jim ta pri delu pomaga
13.00–13.05: Razgibavanje z osebnim trenerjem Rokom Bobnaričem

ČETRTI SKLOP: Okrogla miza HRup 

13.05–14.05: HR trendi in kako jih vpeljati v prakso

Sodelujejo:

 • Aljaž Godec, Databox
 • Peter Ladič, Intera
 • Darja Vodušek Vtič, Talum
 • Urška Stanovnik, Optiweb

Povezuje:

 • Peter Ribarič, Planet GV

14.05 –14.10: HRup oglasni oddih

PETI SKLOP: Pogostitev in ogled Tehnološkega parka

Od 14.10: Zaključek s povabilom na ogled Tehnološkega parka, druženje in zakuska

Med predavanji bomo poskrbeli tudi za vaše dobro počutje:

 • dvig energije z vaditeljico joge, pilatesa in meditacije Danielo Kokol
 • predstavitev HRup delovnega kotička in nagradne igre
 • razgibavanje z osebnim trenerjem Rokom Bobnaričem
 
Daniela Kokol med izvajanjem joge

1. Zaposlitveni proces

Profilna slika Sase Bostjancic

Saša Boštjančič, Optius Moja zaposlitev

Saša Boštjančič je ustanoviteljica in direktorica zaposlitvene platforme Optius.com, ene izmed vodilnih in med večjimi v Sloveniji ter edine v slovenski lasti. S svojo predanostjo in vizijo Optius.com uspešno vodi že 13 let.

Ker ta povezuje delodajalce z iskalci zaposlitve, vidno prispeva k napredku in razvoju kadrovske stroke v Sloveniji.
Je tudi ustanoviteljica prvega Optius HR kluba, katerega namen je deljenje znanja in dobrih praks ter mreženje v kadrovskem svetu.

Njen izjemen prispevek k izboljšanju zaposlitvenih priložnosti in razvoju kadrovske skupnosti potrjuje pozitiven vpliv njenega dela na slovenski trg dela in družbo kot celoto.

Profilna slika Sase Bostjancic

Predavanje: Pogled v prihodnost trga dela – kakšne spremembe lahko pričakujemo in kako se nanje pripraviti.

Ekonomisti nam že to jesen napovedujejo občutno gospodarsko ohlajanje, kar bo zagotovo prineslo vihar sprememb na trgu dela. Saša ocenjuje, da bo kadra sicer spet več na voljo, a hkrati se bodo mnogi delodajalci soočali s potrebo po krčenju zaposlovanja. Postavlja se ključno vprašanje: kdo bo (p)ostal zaposljiv? Bo izraba tehnologije, kot je Chat GPT, zato postal naš nepogrešljiv sodelavec za bolj učinkovito in inovativno kadrovsko delo in kako bomo lahko pritegnili najboljše kandidate tudi v času negotovosti.

Naša naloga kot kadrovikov je, da se ne ustrašimo izzivov, temveč se z njimi soočimo pogumno in inovativno. Predavanje bo temeljilo na temeljiti analizi gospodarskih kazalcev, raziskavah trga dela, prepoznavanju ključnih trendov in ponudilo konkretne odgovore na vprašanja, s katerimi boste kot strokovnjaki kadrovskega področja lahko učinkovito prispevali k stabilnosti in uspešnosti svojih organizacij.

Profilna slika Anje Zibert

Anja Žibert, Free Spirit Human Capital

Anja Žibert je kadrovska strokovnjakinja in ustanoviteljica kadrovske agencije s srcem, Free Spirit Human Capital.

Za podjetja izvaja in predstavlja popolnoma nov koncept energijskega kadrovanja, ki temelji na paradigmi univerzalne povezanosti.

Poleg tega svetuje posameznikom pri gradnji avtentične osebne/profesionalne podobe na spletnem omrežju Linkedin in jih podpira pri raziskovanju ter kreaciji (novih) kariernih priložnosti. Je tudi certificirana trenerka inovativnega programa HeartMath – Activating The Heart Of Teams™, ki je nastal na podlagi obširnih znanstvenih dokazov o pozitivnem učinku koherence med srcem in umom, na stopnjo učinkovitosti delovnih ekip v podjetjih.

Predavanje: Energijsko kadrovanje – povezanost, ki ustvarja uspeh!

Energijsko kadrovanje je revolucionaren pristop k povezovanju posameznikov in podjetij, ki temelji na izkoriščanju srčne energije in srčnih vrednot. Ta koncept postavlja poudarek na medsebojni povezanosti, empatiji in izražanju ljubezni do dela in skupnosti.

V osnovi gre za razumevanje, da srčna energija ni le fizični impulz, ki ohranja naše srce v gibanju, temveč je tudi močno čustveno in energetsko polje. Srčna energija je lahko izražena skozi občutke ljubezni, sočutja, hvaležnosti in radosti. Anja vam bo predstavila prednosti energijskega kadrovanja tako za podjetja kot zaposlene.

2. Zavzetost in razvoj zaposlenih ter komunikacija

Profilna slika Tomaza Stritarja

Tomaž Stritar, 4minute

Tomaž Stritar je poslovni trener z dolgoletnimi izkušnjami na področju razvoja veščin vodenja, zavzetosti pri delu ter oblikovanja visoko zmogljivih ekip.

Je certificiran Gallup strengths coach in E2grow high performing team coach. 

Je kreator 4MINUTE LEADERSHIP SHOWa – video nasvetov za vodenje. Je tudi startup mentor, TEDx govorec in ustanovitelj podjetja 4MINUTE.

 

Profilna slika Tomaza Stritarja

Predavanje: Kakšna je povezava med kulturo organizacije in teamskim delom ter kako ustvariti najboljši team?

Kljub temu, da kulturo podjetja definira zelo veliko, po večini nenapisanih vzorcev vedenj sodelavcev, lahko vodstvo podjetja vpliva na kar 80 % kulture, če se osredotoči zgolj na tri ključna vedenja.

Na predavanju boste izvedeli, katera so ta ključna vedenja, ki so osnova za gradnjo najboljših ekip, predvsem pa dobili praktične smernice, kako jih vpeljati v vsakodnevno delo.

Profilna slika Aljaza Godca
Profilna slika Aljaza Godca

Aljaž Godec, Databox

Aljaž Godec je Head of People & Culture pri Databoxu. Pri delu ga poganja strast do razvoja posameznikov in organizacij. Njegovo največje zadovoljstvo je pomagati drugim na poti do uspeha.

Zato na kadrovsko-strateškem nivoju nenehno išče in uvaja inovativne pristope s področja razvoja potenciala posameznika, ki spodbujajo zavzetost, timsko učinkovitost in navdihnjenost. 

13-letne izkušnje z vodenjem procesov, povezanih z organizacijo in ljudmi, v podjetjih Akrapovič, Lek in Databox, so ga utrdile v prepričanju, da sta organizacijska kultura in stil vodenja zaposlenih predpogoj za zavzete posameznike in tako ključnega pomena za uspeh vsakega podjetja. 

 

Predavanje: People-First Culture – razvoj kulture, vodij in posameznika v fokusu

V podjetju Databox so usmerjeni v ustvarjanje priložnosti, ki posameznikom omogočajo razvoj potenciala in gradnjo njihove kariere, pri čemer pa dajejo pozornost predvsem na individualno odgovornost, ki se skozi organizacijsko kulturo in vrednote odraža v načinu dela in sodelovanja. Rezultat takšne kulture je opolnomočen in navdihnjen posameznik, ki s tem postane najboljša različica samega sebe.

Vloga People & Culture ekipe je ustvariti in izvajati strategijo, ki vsakemu v podjetju daje priložnost za osebnostno in strokovno rast. Med predavanjem bodo predstavljene vsebine in iniciative, ki posamezniku, vodjem, ekipam ter posledično podjetju omogočajo rast in razvoj. Prav tako bo Aljaž predstavil praktične izkušnje in ključne elemente, ki nam omogočajo izvajanje strategije, ki gradi na moči posameznika in poudarja odgovornost. Tako bodo udeleženci konference imeli možnost spoznati, kako lahko takšen pristop preoblikuje naše delovno okolje, organizacijsko kulturo in prispeva k trajnostnemu uspehu organizacije.

Profilna slika Urske Stanovnik

Urška Stanovnik, Optiweb

Urška Stanovnik je univerzitetna diplomirana psihologinja, ki svojo kariero že več kot 10 let gradi na kadrovskem področju. Bolj kot ustaljene prakse jo zanimajo novi pristopi in načini, kako ustvariti še boljšo izkušnjo za (potencialne) zaposlene.

Resnično verjame v ljudi in njihov potencial. Eden njenih glavnih ciljev je, da ustvarja ravnovesje med potrebami zaposlenih na eni strani in poslovnimi potrebami na drugi strani.

Je velika zagovornica mentoriranja in prenosa znanja, zato tudi sama rada deli svoje izkušnje in izobražuje druge. Je tudi sokreatorka največje HR skupnosti v Sloveniji – HRM in the new world.

Profilna slika Urske Stanovnik

Predavanje: Kako lahko strateški kadrovski management aktivno doprinaša k uspešnosti organizacije?

Čeprav ob omembi kadrovske funkcije pogosto najprej pomislimo na zaposlene in njihovo zadovoljstvo, pa je glavno bistvo strateške kadrovske funkcije, da zasleduje in pomaga dosegati poslovne cilje podjetja. Samo ob doseganju poslovnih ciljev bomo zaposlenim lahko nudili okolje, kjer bodo rasli in se razvijali.

Pobližje bomo spoznali, kako lahko kadrovski management s svojimi znanji in vplivom pomaga pri tem, kakšne so dobre prakse in predvsem na kakšen način sodelovati z vodji in vodstvom, da skupaj pridemo do želenih rezultatov.

3. Digitalizacija kadrovske službe

Profilna slika Janje Smolnikar

Janja Smolnikar, Stelkom

Janja Smolnikar je diplomirana organizatorka kadrovskih in izobraževalnih procesov ter specialistka managementa z več kot 20-letnimi izkušnjami s kadrovskega področja.

Trenutno je vodja razvoja poslovanja in HR v podjetju Stelkom, kjer je med drugim vzpostavila kadrovsko funkcijo v podjetju, pripravila strategijo in procese znotraj kadrovskega oddelka ter izvedla uspešno merjenje klime in 360-stopinjsko ocenjevanje. Prav tako se ukvarja z izbiro in selekcijo kadrov z uporabo naprednega orodja ProfileXT.

Svoje bogate izkušnje je nadgradila z različnimi certifikati (ProfileXT, varstvo podatkov (DPO), vpeljava in ocenjevanje po modelu EFQM), odgovorna pa je tudi za sisteme vodenja, kot so ISO 27001, ISO 22301.

Profilna slika Janje Smolnikar
Profilna slika Gregorja Podgorska

Gregor Podgoršek, Unija

Gregor je na Uniji že dve leti in pol zaposlen kot senior IT svetovalec. Po izobrazbi je magister znanosti in že več kot 25 let dela na področju IT-ja.

V Uniji večino časa namenja vodenju IT projektov za notranje in zunanje naročnike. Strankam svetuje pri uporabi in implementaciji ERP sistemov, prenovah procesov in se ukvarja z migracijami podatkov ter pripravo zahtevnejših analiz.

Eden zadnjih projektov, pri katerih je aktiven, je uvedba sistema Intrix HRM v skupino Unija.

Predavanje: Kako so se uvedbe HRM sistema lotili v podjetjih Unija in Stelkom ter kako jim pomaga

Digitalizacija kadrovske službe in uvedba novega kadrovskega sistema sta lahko velik zalogaj za vsako podjetje. Preden se za uvedbo kadrovskega sistema odločimo, je dobro slišati, kako so se s tem izzivom soočila druga podjetja. Svoje izkušnje glede uvedbe, kaj je pomembno, katere izzive so reševali, kako so se je lotili, kaj so dosegli in še veliko več, bosta predstavila Gregor Podgoršek iz skupine Unija in Janja Smolnikar iz podjetja Stelkom.

4. HR trendi in kako jih vpeljati v prakso

Okrogla-miza-hrup

Sodelujejo:

 • Aljaž Godec, Databox
 • Peter Ladič, Intera
 • Darja Vodušek Vtič, Talum
 • Urška Stanovnik, Optiweb

Povezuje:

 • Peter Ribarič, Planet GV
Predavatelji HRup okrogle mize
Profilna slika Darje Vodusek Vtic
Profilna slika Darje Vodusek Vtic

Darja Vodušek Vtič, Talum

Darja Vodušek Vtič, univerzitetna diplomirana sociologinja, je vodja kadrovske službe v Talumu, kjer je zaposlena od leta 2002.

V tem času je vodila in sodelovala pri različnih projektih: prenovi plačnega modela, prenovi podjetniške kolektivne pogodbe, prenovi ocenjevanja delovne uspešnosti, prenovi sistemov evidentiranja delovnega časa, pri programih izvajanja presežnih delavcev, reorganizacije družbe, nadgradnji sistemov prenosa znanja, prenovi mentorskega sistema, kompetenčnih modelih KOC MAT, delovanju invalidskih podjetij, programih na področju skrbi za zdravje (Zdravo Talum).

Profilna slika Petra Ladica

Peter Ladič, Intera

Peter Ladič je direktor uspešnega podjetja Intera, ki se ukvarja z razvojem spletne in mobilne aplikacije Intrix, vodilne slovenske rešitve za podporo prodaji, projektnemu vodenju in kadrovnikom. Ima večletne izkušnje s področja prodaje, vodenja projektov in kadrovanja. Pri svojem delu na prvo mesto postavlja ekipo zaposlenih.


Intera je bila dvakrat zmagovalka Zlate niti in 14-krat finalistka, kar jo uvršča med najuglednejše in najuspešnejše slovenske zaposlovalce.

Profilna slika Petra Ladica

5. Pogostitev in ogled Tehnološkega parka

Tehnološki park Ptuj je skupnost podjetij in strokovnjakov, ki sodelujejo pri razvoju visoko konkurenčnih tehnoloških rešitev. 

Na več kot 1200 m² skupaj ustvarja skoraj 100 strokovnjakov, inženirjev in doktorjev znanosti.

Z letošnjim letom je Tehnološki park Ptuj tudi zmagovalec OHS AWARD 2023, prve slovenske nagrade javnosti za realizirane arhitekturne dosežke v okviru festivala Odprte hiše Slovenije.

Tehnoloski park Ptuj

Kje smo?

Vpišite se v čakalno vrsto na brezplačen dogodek HRup