///Intera ponovno med naj zaposlovalci

Intera ponovno med naj zaposlovalci

V Interi velik poudarek namenjamo dobremu vzdušju v ekipi. Že deveto leto zapored smo uvrščeni med finaliste izbora najboljšega zaposlovalca v Sloveniji Zlata nit.

Zlata nit je medijsko-raziskovalni projekt časnika Dnevnik, ki s promocijo podjetniške inovativnosti, primerov dobrih praks na področju zaposlovanja ter kakovosti delovnih mest nosilce uveljavlja kot zgled in navdih poslovnega in širšega okolja. Cilj projekta je poiskati vrhunsko slovensko podjetje 21. stoletja, v katerem imajo zaposleni možnost realizirati svoje talente in z njimi prispevati k uspehu organizacije na globalnem trgu.

Intera se je v svoji kategoriji (podjetja z največ 50 zaposlenimi) že deveto leto zapored uvrstila med sedem finalistov, leta 2014 pa je bila na koncu tudi izbrana kot najboljši zaposlovalec v Sloveniji.

Komisija je takrat v obrazložitev nagrade zapisala:

V podjetju Intera vlada ‘sanjska’ kombinacija: svoboda, združena s čutom odgovornosti. Zakaj? Ker opolnomočenje zaposlenih v podjetju resno jemljejo: način delovanja zahteva enakost, projektni vodja lahko od kogar koli, tudi od direktorja, pričakuje odgovorno sodelovanje. »Vsi smo povezani med seboj – če nečesa ne naredim 100-odstotno ali najbolje, kot znam, bo to vplivalo na dva, tri ali štiri sodelavce,« je del kulture podjetja. Utrip kolektivu, v katerem so tudi magistri in doktorji, daje učenje. Izobraževanje je dobrodošlo in je vrednota. Pri delu lahko kot konkurenčno prednost zaposleni uveljavljajo tudi mehka znanja, za nove sodelavce pa ima podjetje vzpostavljeno mentorstvo. Samostojnost in samoiniciativnost imata v podjetju pozitiven predznak: predlogi sodelavcev se ne merijo samo po takojšnjem ekonomskem učinku, temveč tudi po tem, ali se bodo vsi skupaj iz tega kaj naučili in bo uporabno kasneje. Med odlikami Intere je tudi etični kodeks, ki ni črka na papirju, temveč živi. »Smo še vedno tukaj, delamo v skladu s tem, kar smo si zadali, smo na pravi poti?« se v podjetju vprašajo večkrat na leto in ustrezno reagirajo.

Intera ekipa

Interini zaposleni se redno udeležujemo različnih izobraževanj, konferenc in seminarjev, veliko pa se družimo tudi izven delovnega časa, na primer ob športnih aktivnostih. Ena izmed naših skupnih strasti je tek, v katerem se vsako leto tudi pomerimo. Sicer pa že pogled v naše pisarne, ki so opremljene z mizo za namizni tenis, namiznim nogometom in drugimi družabnimi igrami, udobnim kotičkom za počitek in veliko košaro sadja, pove, da pri delu uživamo, da si znamo vzeti odmor in da so med nami stkane tudi prijateljske vezi. Da bi lažje usklajevali službene in družinske obveznosti, smo med prvimi v Sloveniji pridobili tudi certifikat Družini prijazno podjetje.

Zmagovalci letošnjega izbora Zlate niti bodo znani 29. marca. Držite pesti! ;)

P.S.: Za nas lahko tudi glasujete – z glasovnicami, ki so objavljene v časniku Dnevnik.

Avtor: |2018-02-28T21:20:47+00:0011.02.2018|Podjetje Intera|